Kad būtų lengviau, womenshealthmag.com sudarė penkių patiekalų sąrašą – tai nesudėtingi receptai, kurie pravers kasdien.

1. Daržiniai porai

Sauja daržinių porų turi tik 54 kalorijas. Šie švelnaus skonio svogūnai turi daug ląstelienos, prebiotikų, tad paskatins gerųjų bakterijų dauginimąsi žarnyne.

2. Ėrienos gabalėliai

Aviena ir ėriena yra gana riebi, tačiau padeda deginti riebalus dėl joje esančios konjunguotos linolo rūgšties. Ėriena turi apie penkis kartus daugiau konjunguotos linolo rūgšties nei jautiena.

3. Švieži rozmarinai

Kaip ir visos žolelės, rozmarinai paįvairina skonį, juose yra rozmarino rūgšties, kuri kiek lėtina virškinimą, tad ilgiau jausite sotumą.

4. Šparagai

Šparaguose gausu inulino – tirpios ląstelienos, kuri suteikia sotumo ilgesniam laikui.

5. Džiovinti abrikosai

Juose gausu kalio, o jis reikalingas medžiagų apykaitai. Jei pakanka kalio, žmonės turi didžiausią liesų raumenų masę.

Pusryčiai

Bandelė su abrikosų ir žolelių užtepu.

6 džiovintų abrikosus užpilkite 2/3 stiklinės vandens su 1 šaukšteliu rudojo cukraus ir 1/4 smulkintų rozmarinų, palaikykite apie 5 min. sumaišykite su keliais šaukštais minkšto, tepamo sūrio ir 1/2 šaukšto tarkuotos apelsino žievelės. Įdėkite į šaldytuvą. Tepkite užtepo ant skrudintos bandelės, pabarstykite kapotomis pistacijomis.

Pietūs

Šparagai ir salotos su ėriena

Išpjaukite kaulus iš dviejų ėrienos šonkaulių, pakepkite 5–8 min. Palikite 5 min. pravėsti, paskui supjaustykite gabalėliais. Nulupkite 2 šparagus, pasmulkinkite žalumynų. Išplakite 2 šaukštelius alyvuogių aliejaus, 11 šaukštelį raudonojo vyno acto ir 1/4 šaukštelio smulkintų šviežių rozmarinų. Sumaišykite ėrienos gabaliukus su žalumynais, padažu, įpjaustykite truputį apelsino.

Užkandis

Karamelizuoti porai su garuose virtais šparagais

1 min. pavirkite šparagus. Keptuvėje įkaitinkite 1 šaukštelį alyvuogių aliejaus„ sudėkite smulkintą porą, 1 smulkintą česnako skiltelę, įberkite druskos, pipirų. Pakepkite apie 10 min. Įdėkite 2 šaukštus grietinės. Patiekite šiltus su šparagais.

Vakarienė

Kepta ėriena su šparagais ir porais

Įkaitinkite orkaitę iki 230 laipsnių. Į skardą įdėkite 4 perpus perpjautus šparagus, 1 porą, perpjautą į keturias dalis, pašlakstykite alyvuogių aliejumi, užberkite druskos ir pipirų. Pašaukite į orkaitę, pakepkite 8 min. Sumaišykite 1 šaukštelį alyvuogių aliejaus su puse šaukštelio smulkintų šviežių rozmarinų, česnako skiltele ir įtrinkite 3 ėrienos gabalus. Išimkite iš orkaitės skardą, daržoves pastumkite į kraštus, į vidurį įdėkite mėsą, pašaukite į orkaitę. Kepkite apie 5 min. (ėriena bus vidutiniškai kepta).

Desertas

Abrikosų kompotas su sūriu

6 smulkintus abrikosus užvirinkite 1/3 stiklinės šviežių apelsinų sulčių su 2 šaukšteliais smulkintų porų, 1 šaukšteliu raudonojo vyno acto, 1/4 smulkintų šviežių rozmarinų, žiupsneliu druskos, virkite, kol abrikosai suminkštės, o skystis beveik išgaruos – apie 3–5 min. Kai pravės, patiekite su šveicariško sūrio riekelėmis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)