Nusprendžiau išmėginti. Taigi eksperimentas prasidėjo, rašo purewow.com.

Pirma, svarbu suvokti, kad chlorofilas nėra medžiaga, senamadiškuose filmuose naudojama priešams nuodyti. Šio nuodo pavadinimas – chloroformas. Chlorofilas – tai medžiaga, suteikianti žaliosioms lapinėms daržovėms ir dumbliams sodrią spalvą. Dar ši medžiaga pasižymi antioksiduojamosiomis ir žaizdas užgydančiomis savybėmis, suteikia energijos ir mažina nemalonų kūno skleidžiamą kvapą. Kadangi nėra jokio šalutinio šios medžiagos vartojimo poveikio, nusprendžiau šią priemonę išmėginti.

Chlorofilas dažniausiai parduodamas skysto maisto papildo pavidalu, kurio galima įsilašinti į vandenį ar sultis.

Tiesa, toks skystis pasižymi itin nemaloniu kalkių skoniu ir yra labai teplus – dėmių palieka tiek aplink burną, tiek ir ant drabužių. Taigi kur kas labiau vilioja įvairūs siūlomi gėrimai su chlorofilu, pasižymintys kur kas malonesniu agurkų ar imbiero skoniu. Kiekvieną rytą 9 val. dvi savaites išgerdavau po buteliuką tokio gėrimo, kurio sudėtyje yra 100 mg chlorofilo.

Nuo pat pirmos šio eksperimento dienos pajutau pokytį energingumo prasme. Kiekvieną dieną geriamas chlorofilo vanduo kuo puikiausiai nuteikdavo mane naujai dienai. Tiesa, su ryto kava susijusio dirglumo išvengdavau. Maža to, dalį rytų netgi pavyko atsisakyti anksčiau būtinybe buvusios kofeino dozės. Kai per pietus užsisakiau šaltos arbatos, pastebėjau, kad kur kas mieliau būtu išgėrusi dar vieną chlorofilo gėrimo porciją.

Vis tik atėjo ta diena, kai pastebėjau naują spuogą, kuris ne tik užkimšo porą, bet ir buvo labai skausmingas, giluminis, dėl kurio, atrodo, ima skaudėti visą veidą. Jau buvau pasiruošusi siųsti po velnių chlorofilo gėrimą, kai pastebėjau, kad spuogas išnyko kur kas greičiau nei įprasta (prireikė trijų dienų, o ne savaitės, kaip buvo įprasta). Maža to, oda atrodė mažiau paraudusi ir riebi. Galbūt vis tik ši priemonė yra veiksminga.

10 eksperimento dieną teko apsilankyti pas dantų gydytoją. Higienistė atkreipė dėmesį – ant dantų atsirado daugiau dėmelių. Kai pasidomėjo, ar tik mano mitybos racione neatsirado kokių išskirtinių maisto produktų ar gėrimų, jos įtarimus teko patvirtinti. Nuo to laiko chlorofilo gėrimą gėriau tik pro šiaudelį.

Taigi atėjo 14 eksperimento diena. Neabejotinai prisiminsiu apie chlorofilą savo gyvenime dar ne kartą. Šios medžiagos atsargas kaupsiu tiek vartodama žalių lapinių daržovių, tiek ir rytinę kavą keisdama skystu chlorofilo gėrimu. Nors vis dar negaliu pasidžiaugti nuostabiąja R. Witherspoon oda, pastarąsias dvi savaites galėjau džiaugtis neįtikėtinu energingumu, taigi šios priemonės nepamiršiu ir ateityje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)