Dažnas skutimas, odą dirginantys dezodorantai, drabužių lietimosi sukeliamas dirglumas gali pakenkti jautriai odai – ji gali išsausėti, likti grublėta, sakoma pranešime spaudai. „Dove“ prekinio ženklo vadovė Kertu-Kai Põldvere pataria, kaip išvengti jautrios pažastų odos dirginimo bei kaip pasirinkti tinkamus priežiūros produktus.

Prausimasis prieš skutimąsi

Tam, kad sumažinti skutimosi peiliuku sukeliamą žalą, reikėtų kelias minutes praleisti duše ar šiltu bei drėgnu flaneliniu rankšluosčiu sudrėkinti pažastų sritį. Vanduo suminkština ir pakelia plaukelius, o tai palengvina plaukelių šalinimą skutimosi peiliuku bei padeda išvengti ne tik odos sudirginimo, bet ir jos pažeidimo.

Odos šveitimas – būtinas

Paviršinių odos ląstelių pašalinimas pažastų srityje padeda drėkinamosioms priemonėms geriau įsigerti į gilesnius odos sluoksnius, neleidžia odai išsausėti, o taip pat ir kauptis senoms, išsausėjusioms odos dalelėms. Oda tampa švelnesnė, sutraukiamos padidėjusios poros, sumažėja pigmentinių dėmių susidarymo galimybė.

„Naudokite minkštą plaušinę ar švelnų šveitiklį tam, kad pašalintumėte nereikalingas odos ląsteles. Procedūrą reikėtų kartoti 2–3 kartus per savaitę. Esant itin jautriai pažastų odai geriau naudoti veido, o ne kūno šveitiklį,“ pataria K. Põldvere.

Naudokite naują skutimosi peiliuką

Naudojant skutimosi peiliukus atšipusiais ašmenimis, dažniausiai jie yra stipriau spaudžiami, o tai įrėžia odą. Skutimosi peiliuką reikėtų naudoti kelias savaites arba tol, kol nusitrins drėkinanti juostelė. Reguliarus peiliuko keitimas yra viena iš priemonių, apsaugančių odą nuo paraudimų ir spuogelių, tai taip pat leidžia pasiekti visus plaukelius, nes jie auga skirtingomis kryptimis.

Leiskite savo pažastims pailsėti

Iškart po skutimosi tepamas dezodorantas, vilkimi odą dirginantys drabužiai, gali ją erzinti. Po skutimosi reikėtų palaukti 10 minučių ir tik tuomet naudoti antiperspirantą, o dar geriau būtų, jei plaukeliai pažastų srityje būtų šalinami vakare, tuomet oda pernakt pailsėtų.

Tai taip pat padėtų išvengti odos spalvos kitimo: kai kurių žmonių oda yra linkusi keisti pigmentą nuo menkiausių sužeidimų, pažastys, patirdamos kontaktą su daugybe dirgiklių, gali būti linkusios į hiperpigmentaciją. Jei jūsų oda jautri – rinkitės švelnų dezodorantą be alkoholio.

Rinkitės odą raminančius dezodorantus

Iškart po skutimosi pažastys gali atrodyti švelnios, tačiau po kurio laiko jų oda gali pradėti sausėti, nes apsauginis odos sluoksnis skutimosi metu yra pašalinamas.

„Labai svarbu naudoti odos priežiūros produktus, kurie savo sudėtyje turi drėkinamojo kremo savybių – jų atstatomasis, drėgmės palaikymo poveikis yra itin svarbus norint palaikyti reikiamą pažastų odos drėgmę bei švelnumą, nesvarbu kaip dažnai jos yra skutamos”, – teigia pašnekovė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)