Holivudo gražuolės Scarlett Johansson nosį sumažino plastikos chirurgai, kitos didžiojo ekrano garsenybės Michaelo Douglaso raukšles irgi „glaistė” specialistai – tiesa, tik padailino žvaigždės veidą, tačiau nelygino visų raukšlių, kad 72 metų aktorius neatrodytų juokingai, sakoma pranešime spaudai.

Į grožio meistrus kreipėsi ir Jennifer Aniston, ir Lady Gaga, ir dar daug kitų pasaulio ir Lietuvos žvaigždžių.

Grožio operacijos gali padėti išspręsti nemažai problemų. Pirmiausia – padėti išvaryti vidinius demonus.

„Esu prieš profilaktines grožio operacijas, – tvirtino R. Vaičiūnas. – Į klausimą, kada reikia daryti plastinę operaciją, atsakyčiau, kad tik tuomet, kai išvaizdos netobulumas trukdo gyventi. Tada, kai negali žiūrėti į save veidrodyje. Plastinėje rekonstrukcinėje chirurgijoje yra daug slidžių niuansų, bet jei chirurginiu būdu galime padėti žmogui atsikratyti psichologinių problemų, kodėl to nepadaryti?“

Chirurgas pasakojo apie populiariausius plastinės rekonstrukcinės chirurgijos mitus.

Vienas tokių, kad botulino toksino ar hialurono rūgščių panaudojimas kenkia sveikatai.

„Jei šios rūgštys būtų nuodas, medicinoje jų niekas neleistų naudoti, – priminė R.Vaičiūnas. – Tačiau noriu pabrėžti seną tiesą, kurią dažnai pamirštame: kiekvienas nuodas yra vaistas ir kiekvienas vaistas yra nuodas, priklausomai nuo to, kaip juos naudojame“.

Žinomas plastinės rekonstrukcinės chirurgijos specialistas neigia dar vieną mitą: kad šios chirurgijos meistrai yra pasiryžę išpildyti bet kurį kliento įgeidį. Pats R. Vaičiūnas nesyk yra atkalbėjęs nuo savo paslaugų, mat nebuvo tikras, kad klientas po operacijos tikrai bus patenkintas pokyčiais.

„Noriu pabrėžti, kad jokia operacija nėra labai sveika, nebent ji būtina. Grožio operacijos, turiu galvoje estetines, apskritai nėra būtinos sveikatai, bet gal jos žmogui svarbios psichologiškai? Gal paciento darbas susijęs su išvaizda ir jam reikia pakoreguoti išvaizdos trūkumus ar panaikinti, tarkime, ligos ar avarijos paliktus randus? – klausė R. Vaičiūnas. – Tačiau pasitaiko ir atvejų, kai žmogus į mus kreipiasi, nesuvokdamas, kam ryžtasi ir nelabai žinodamas, ko nori. Pasitaiko klientų, turinčių per didelių lūkesčių, ir medicina negali jų išpildyti. Pavyzdžiui, operaciją mediciniškai atlieki gerai, tačiau žmogus sako: „Man negražu”.

Anot plastinės rekonstrukcinės chirurgijos specialisto, labai svarbu ir tai, kad pacientas suvoktų ir įvertintų visus pavojus. Mat kiekvienoje operacijoje gali pasitaikyti aplinkybių, kurių neįmanoma kontroliuoti.

R. Vaičiūno teigimu, lietuvės vis dažniau ryžtasi plastinėms rekonstrukcinėms operacijoms. Tam daugiausia įtakos, matyt, turi tai, kad, keliaudami po pasaulį, žmonės susipažįsta su kitų kraštų kultūra, praplečia akiratį, atsikrato tam tikrų stereotipų.

Plastinės rekonstrukcinės chirurgijos specialistas šypsodamasis neigia dar vieną mitą: ne, ne krūtų implantai yra populiariausia šios srities operacija.

„Dažniau koreguojame akių vokus ar nusiurbiame riebalus, – tvirtina R. Vaičiūnas. – Tačiau paneigsiu dar vieną mitą: kad nusiurbus riebalus, jie nebegrįžta. Reikia save prižiūrėti, kad išliktum gražus. Riebalų nusiurbimo operacija nėra tinginiams. Jei neprisižiūrėsi, riebalai sugrįš”.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)