Vis tik išvengti šių nemalonumų įmanoma. Jei vargina virškinimo sutrikimai ar rūgštinis refliuksas, šie šeši patarimai pastebimai palengvins būklę ir suteiks galimybę džiaugtis kur kas sveikesniu gyvenimu, rašo lifehack.org.

1. Kasdien po bananą

Vitaminas B6, kurio aptinkama bananų sudėtyje, gali palengvinti rūgštinio refliukso simptomus. Svarbu pastebėti, kad daugiau vaisių ir daržovių vartojantieji rečiau susiduria su rūgštinio refliukso apraiškomis.

2006 m. atliktas tyrimas, kurio dalyviai buvo suskirstyti į dvi grupes. Į pirmąją grupę patekę tyrimo dalyviai vartojo maisto papildų, kurių sudėtyje buvo vitaminų B6, B12, B9, L-Triptofano, metionino, betaino ir melatonino. Patekę į antrąją grupę tiriamieji vartojo dažnai skiriamo vaisto omeprazolio. Per 40 dienų į pirmąją grupę patekę tiriamieji džiaugėsi visiškai išnykusiais rūgštinio refliukso simptomais.

2. Miegas šiek tiek pakelta galva ir pečiais

Šiek tiek kilstelėdami galvą ir pečius miego metu dėl gravitacijos jėgos palengvinsite refliukso simptomus nakties metu. Jei panaudodami pagalves pakelsite galvą 15 cm, gravitacijos jėga neleis skrandžio rūgštims patekti į stemplę ir sumažins tikimybę patirti itin nemalonų deginimą.

3. Miegas gulint ant kairiojo šono

Jei vis tik triukai su pagalvėmis ir čiužiniais jums atrodo pernelyg sudėtingi ar lova dalinatės su kitu asmeniu, šis patarimas jums tikrai tiks: prieš užmigdami nepamirškite pasisukti ant kairiojo šono. Kaip teigiama moksliniame leidinyje „The Journal of Clinical Gastroenterology“, miegodami ant kairiojo šono iš tikrųjų sau padedate, nes vidaus organai sutelkiami kairėje pusėje. Vėl gi dėl tos pačios gravitacijos jėgos jausitės geriau, nes tikimybė skrandžio sultims patekti aukštyn į stemplę bus mažesnė.

4. Kuo daugiau avižų

Avižos – mažai riebalų turintis itin švelnus maistas, tobulai tinkamas tiems, kuriuos vargina skrandžio problemos. Nors avižų sudėtyje tikrai nėra jokios stebuklingos medžiagos, akimirksniu padėsiančios skrandžiui, tačiau jos labai lengvai virškinamos. Jei negaluojate ir laiką leidžiate gulėdami lovoje, avižos – saugiausias maistas. Kitaip tariant, remiantis gastroenterologų rekomendacijomis, su skrandžio problemomis susiduriantys asmenys turėtų valgyti kuo daugiau avižų, slopinančių itin nemalonius simptomus. Žinoma, išskyrus tuos atvejus, kai organizmas avižų netoleruoja.

5. Daugiau vandens

Daugeliui kuo puikiausiai žinomas dažnai kartojamas patarimas per dieną išgerti 8-10 stiklinių vandens. Vis tik ar dažnas iš mūsų nuoširdžiai kasdien skaičiuoja, kiek gi tų stiklinių išgeria? Jei vargina skrandžio negalavimai, pora vandens stiklinių gali sumažinti rėmenį ir nuplauti skrandžio rūgštis.

Vis tik rimtesniais atvejais vanduo, tikėtina, suteks tik laikiną palengvėjimą. Rekomenduojama tokiais atvejais rinktis šiek tiek šarminantį vandenį. Remiantis mokslininkų atliktais tyrimais, vanduo, kurio pH siekia 8,8, skrandį veikia geriausiai ir padeda greitai pagerinti savijautą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)