Skaitytojų dėmesiui - pokalbis su Indre Nagyte, viena iš projekto bendraautorių - apie kaukių kūrimą, sudėtį, paskirtį, pastangas sudominti Lietuvos ir D. Britanijos žmones bei tinkamą veido odos priežiūrą.

Asmeninio archyvo nuotr. / „Lecler“ veido kaukių linijos įkūrėjos - iš kairės - Indrė, Birutė ir Ineta

- Kartu su dar dviem lietuvėmis sukūrėte veido kaukių liniją „Lecler“. Nuo ko viskas prasidėjo?

- Pačio produkto idėją sugalvojo mano verslo partnerės, jos yra farmacininkės, iš pradžių tik juokavome, kad būtų visai smagu, jog apie produktą sužinotų ne tik Baltijos šalys, bet ir kitos platesnės rinkos.

Prisijuokavome – metams praėjus mes – Birutė, Ineta ir aš – rūpinamės gražia moterų veido oda ne tik Baltijos šalyse, bet ir D. Britanijoje.

Kiekviena esame atsakinga už tam tikrą sritį, rūpinamės Baltijos šalių, Jungtinės Karalystės rinkomis, stengiamės supažindinti žmones su savo sukurtu produktu.

Birutė ir Ineta jau daug metų dirba farmacijos bei grožio srityje, jos pradėjo kurti produktą, tuomet aš prisijungiau prie jų. Norėjome sukurti produktą, kuris būtų inovatyvus ir efektyvus.

Vienerius metus truko įvairių produkto dalių – serumo, lakšto, pakuotės – bandymai. Dirbome su stipriomis Europos laboratorijomis, kad sukurtume priemonę, giliai įsiskverbiančią į odą ir kartu paprastą naudoti. Mūsų „Lecler“ projektas dar visiškai naujas, pradėjome veikti tik praėjusių metų rudenį.

- Kokios tai kaukės? Kam jos skirtos?

- „Lecler“ veido kaukės – tai plonas šilko ir medvilnės audinio lakštas, gausiai prisotintas aktyviai odą drėkinančiomis ir senėjimą atitolinančiomis veikliosiomis medžiagomis. Kaukės sudėtyje esantys peptidai atpalaiduoja veido raumenis, antioksidantai apsaugo odą nuo laisvųjų radikalų susidarymo, o naujosios kartos oligohialurono rūgštis stipriai drėkina. Audinio lakštas puikiai priglunda, skatina porų atsivėrimą, ir veikliosios medžiagos giliai įsiskverbia. Oda lieka intensyviai sudrėkinta ir atgaivinta.

Šios kaukės tinka visų tipų odai. Nenaudojame nei sulfatų, nei parabenų ir kitų medžiagų, kurios yra toksinai arba gali sukelti alergiją.

Kaukės, kaip veido odos priežiūros priemonė, turi gilias tradicijas. Japonijoje geišų laikais merginos sudrėkindavo savo kimono, o po to juo drėkindavo savo veido odą. Prancūzijos karalienė Marija Antuanetė taip pat labai mėgo naudoti veido kaukes, vieną jos mėgstamiausių kaukių sudaro gan įdomūs ingredientai: konjakas, kiaušinis, pienas ir citrina (juokiasi). Pasirodo, ši kaukė dar ir šiandien yra labai populiari.

Nereikia toli žvalgytis po užsienio šalis - jei pagalvotume apie savo močiutes, mamas, prisimintume, kad jos yra išbandžiusios agurkų, pomidorų veido kaukes.

Drėkinamosios kaukės tradicijos yra tikrai senos, tačiau lakšto pagrindu sukurta veido kaukė gimė Korėjoje. Šios šalies moterys garsėja dėmesiu, skiriamu veido priežiūrai, plačiai žinoma 10 žingsnių Korėjos moterų veido odos priežiūros procedūra, apimanti prausiklius, kremus, kaukes, esencijas, šveitiklius.

Mūsų gaminama veido kaukė iš kitų išsiskiria tuo, kad tai lyg serumo vonia veidui. Paprastas kremas ar serumas užteptas ant veido labai greitai išdžiūsta, o lakšto kaukė – tai 20 minučių intensyvi drėkinimo procedūra veido odai.

- Gal turite žmogų, kuris šioje srityje jums yra autoritetas, iš kurio semiatės įkvėpimo?

- Viena iš mūsų įkvėpėjų yra Japonijos grožio specialistė Chizu Saeki. Ji daugybę metų dirba grožio srityje, mums jos filosofija patinka tuo, kad, pasak jos, svarbiausia ne kremo kaina, kosmetikos priežiūros kiekis, o rūpestis ir odos priežiūra.

Labai svarbūs yra mūsų pirštai – tikrai nemanau, kad moterys pagalvoja apie tai. Pirštai ir delnai turi fantastiškos galios (juokiasi). Masažuojant, glostant veido odą, ji geriau įsisavina kremus, serumus, suaktyvinama medžiagų apykaita.

- Ar lengva britus sudominti šiuo produktu?

- Esame dar labai naujas projektas, dirbame su socialiniais tinklais (feisbukas, „Instagram“), vedame derybas su prekybos tinklais, spaudos leidiniais. Šiuo metu svarbiausia, kad žmonės sužinotų apie „Lecler“, išbandytų mūsų produktą. Pirmieji rezultatai rodo, kad pabandžiusieji nenusivylė.

- Lyginant su Lietuva, ar lengviau D. Britanijoje pradėti savo verslą, jūsų atveju, grožio srityje?

- Lengva nėra, tačiau nuostabus jausmas yra kurti kažką savo, kurti odos priežiūros priemones, kuriomis tikime, pačios naudojame ir į kurias sudėjome tikrai veiksmingas aktyviąsias medžiagas.

D. Britanijoje rinka yra daug konkurencingesnė, kita vertus, žmonių perkamoji galia čia tikrai aukštesnė.

- Šiais laikais internete apstu straipsnių ir patarimų, kaip rūpintis savo veido oda. Kaip atskirti, kuri informacija teisinga ir tikrai naudinga?

- Daugelis kosmetikos priemonių gamintojų bendradarbiauja su tinklaraščių rašytojais, grožio ekspertais, ir riba tarp reklamos ir objektyvios nuomonės yra labai plonytė, todėl kartais tikrai sunku atskirti, kur pateikiama informacija yra objektyvi.

Manau, kad vienas iš patikimiausių būdų yra pasitikėti pačių vartotojų atsiliepimais. Taip pat patarčiau visuomet skaityti produkto ingredientų sąrašą, nes tie ingredientai, kurių yra daugiausia, visada turi būti sąrašo viršuje, internete pasiskaitykite apie juos bent keletą straipsnių, nes susidarius aiškią nuomonę bus lengviau atskirti, kuri informacija yra patikima ir objektyvi.

- Kokių veido priežiūros priemonių reiktų turėti kiekvienai moteriai?

- Manau, kad nėra labai svarbu, kokių produktų reikia turėti, daug svarbiau užtikrinti, kad turite priemones pagrindiniams trims odos priežiūros etapams.

1. Prausimasis – svarbiausias etapas. Šiandien egzistuoja didelis kosmetikos veidui pasirinkimas: įvairūs tonikai, putos, geliai, emulsijos ir grietinėlės. Valomieji kremai ir grietinėlės labiau tinka sausai ir jautriai veido odai, o riebiam odos tipui labiau tiks prausimosi putos ir geliai.

2. Drėkinimas – antras būtinas veido odos priežiūros etapas. Odos išsausėjimas skatina ankstyvą odos senėjimą ir raukšlių atsiradimą, todėl veido odos drėkinimas turbūt pats svarbiausias odos priežiūros punktas, užtikrinantis odos jaunystę ir grožį. Mūsų oda lengvai praranda drėgmę ir sunkiai sugeria ją iš išorės, todėl atkurti vandens pusiausvyrą yra daug sunkiau, negu ją išsaugoti.

3. Maitinimas – tai odos prisotinimas jai reikalingų mineralų, vitaminų, amino rūgščių ir kitų medžiagų, kurios skatina ląstelių atsinaujinimą ir atkūrimą. Šis odos priežiūros etapas turi būti užbaigiamas maitinamųjų kremų paskirstymu likus 1-1,5 val. iki miego.

- Kas yra didžiausias odos priešas?

- Netaisyklinga mityba, stresas, alkoholis, rūkymas. Neretai mūsų odai daug labiau kenkia mūsų pasirinktas gyvenimo būdas nei tam tikros priežiūros priemonės.

Pavyzdžiui, cukrus mažina kolageno kiekį odoje. Kuo daugiau jo suvartojame, tuo labiau mažiname kolageno kiekį, kuris yra būtinas stangriai ir gražiai odai.

Odos puoselėjimui svarbus taip pat yra ir poilsis bei miegas. Be to, šaltuoju metų laiku svarbu reguliariai drėkinti savo odą, naudoti riebesnius kremus.