Po šventinio laikotarpio moterys suskubo į sporto klubus ir laikytis dietos, jų tikslas vienas – sveikai gyventi ir, galbūt, numesti vieną ar kitą, po švenčių atsiradusį, nereikalingą kilogramą.

Trys sportuojančių žmonių tipai

Jau daugiau nei pora metų Simona lanko sporto klubą. Ji mato, kad į sporto klubus dažniausiai renkasi trijų tipų žmonės: tie, kurie sportuoja dėl sveikatos, tie, kurie turi antsvorio ir jiems išties reikia numesti svorio, ir tie, kuriems sportas – tiesiog laisvalaikio praleidimo būdas.

Simona mato, kad sporto klube nemažai yra merginų, kurios yra lieknos it nendrės, tačiau vis tiek sportuoja. Ji niekaip nesupranta, kodėl tos merginos prieš sportą nenusivalo makiažo, nepadaro apšilimo ir visas jų sportas – tai ant kardio treniruoklių atliekamos treniruotės. Tokias merginas Simona vadina „dėmesio trokštančiomis gazelėmis“ nes ji pastebi, kaip tokios jaunos merginos sporto klube nevengia paflirtuoti su sporto klube esančiais vaikinais.

Žmonės, kurie sportuoja dėl sveikatos, sporto klube atrodo atsipalaidavę ir susikoncentravę į savo tikslą. Jiems svarbiausia yra sveikata. Pavyzdžiui, Simona jau kuris laikas sporto klube mato vieną moterį, kuri nuolat atlieka raumenų stiprinimo, kūno lankstumo lavinimo pratimus. Vieną kartą smalsumo vedama Simona užkalbino tą moterį, pasirodo, ilgos valandos biure pakenkė moters sveikatai – ją pradėjo varginti nugaros skausmas.

Moteriai nusibodo nuolat geriami vaistai nuo skausmo, ji nusprendė, kad geriausia, ką ji gali padaryti dėl savęs ir savo sveikatos, tai – lankyti sporto klubą. Išties, taisyklinga laikysena ir stiprus pilvas moteriai padėjo sumažinti tuos nemalonius nugaros skausmus.

Tie, kurie sportuoja dėl to, jog numestų vieną ar kitą nereikalingą kilogramą, dažnai į pagalbą pasikviečia ir trenerį. Su trenerio pagalba sportas tampa ne tik efektyvesnis, bet ir saugesnis.

Asmenines treniruotes su treneriu renkasi tie, kurie yra patyrę traumų, jaučia skausmus sportuojant, skundžiasi įvairiais negalavimais. Nežinodami, kaip taisyklingai atlikti pratimus, žmonės gali dar labiau sau pakenkti, o su trenerio pagalba jie gali išmokti taisyklingai atlikti pratimus.

Nesvarbu, kokiam tipui Jūs priklausote, svarbiausia, kad šventėms praėjus, o nereikalingiems kilogramams likus, Jūs juos gebėtumėte greitai pašalinti. Tiesa, ne tik sporto, bet ir dietos pagalba.

Karlo Lagerfeldt 3D dieta

Pasaulyje egzistuoja daugybė dietų, bet ar kada nors esate girdėję apie žymaus dizainerio Karlo Lagerfeldto 3D dietą? Jei ne, tuomet Naujus metus pradėkite ne tik sportuodami, bet ir laikydamiesi šios dietos.

Savo dietą K. Lagerfeldtas vadina „Spoonlight“ dieta, jos ėmėsi laikyti dėl vienos paprastos priežasties – jį skatino noras kitaip rengtis, domino Christianui Diorui sukurta mada – grakštus, lieknas stilius. Ši dieta išties veiksminga: per 13 mėnesių dizaineris K. Lagerfeldtas numetė net 42 kilogramus.

K. Lagerfeldto 3D dieta nuo kitų dietų skiriasi tuo, jog ji yra sudaryta pagal gydytojo Jean-Claude Houdret reikalavimus. Savo pacientams, norintiems numesti svorio, gydytojas skiria mišrią proteinų dietą, jie turi vartoti maisto papildus su proteinais.

Kiekvienas normalaus svorio žmogus kiekvieną kartą valgydamas turėtų suvartoti nuo 50 iki 60 gramų proteinų, kad nepradėtų nykti raumenų masė. Moteriai reikia 1,2 g. proteinų vienam svorio kilogramui, vyrui – 1,5 g. Tiesa, daktaras nurodo, jog dietos pradžioje gali pasitaikyti tokie nemalonūs simptomai kaip nuovargis, nedideli virškinimo sutrikimai ar mėšlungis naktį.

Šios dietos metu reikia visiškai atsisakyti raudonos mėsos, to priežastis labai paprasta: kai valgome žinduolių mėsą cholesterolis iš maisto patenka į mūsų kraują, todėl pasisotinti yra siūloma nuo proteinų ir jūros gėrybių. Tiems, kurie išties negali gyventi be mėsos, yra siūloma prie žuvies valgyti paukštienos arba veršienos: žuvies ir paukštienos maisto produktai mažina cholesterolio kiekį kraujyje.

Daugiau apie šią dietą galite sužinoti knygoje „Karl Lagerfeldt – 3D dieta“.