Užsispyrėliai pilvo riebalai tebėra kur buvę ir atrodo, kad niekur trauktis neplanuoja. Jeigu jums tai pažįstama, turite sužinoti apie maisto produktus, kurie niekada jums neleis džiaugtis tobulu pilvu, kurio visada troškote, rašo brightside.me.

1. Venkite alkoholinių gėrimų

Kai kurie alkoholiniai gėrimai turi daug kalorijų, tačiau pagrindinis veiksnys čia net ne kalorijos. Alkoholis skatina jūsų apetitą ir supainioja tą smegenų dalį, kuri yra atsakinga už sotumo jausmą. Tad visiškai nesvarbu, kokie sotūs esate, kai nusprendžiate išgerti butelį alaus, paprastai jį lydi užkandis, ar ne?

2. Venkite gazuotų gėrimų

Mes nuolat tai girdime, tačiau vistiek šio įpročio atsisakyti itin sunku. Tačiau jeigu iš tikrųjų norite atsikratyti pilvo riebalų, turėtumėte nustoti gerti gazuotus gėrimus. Netgi mažai kalorijų turintys gazuoti gėrimai sulėtina medžiagų apykaitą ir skatina organizmą kaupti riebalus.

3. Nepirkite kramtomosios gumos

Kai kramtote gumą, jūsų smegenys ir skrandis gauna signalus ruoštis maisto gavimui. Be to, kramtomoji guma skatina pernelyg didelio skrandžio sulčių kiekio išsiskyrimą, dėl ko jūs jaučiate alkį.

4. Venkite druskos

Prisiminkite, kad cukrus ir druska turi būti ribojami, ypač jeigu turite aukštą kraujo spaudimą. Daug natrio turintys maisto produktai ne tik kenkia jūsų sveikatai, bet ir sulaiko skysčius organizme, dėl ko neįmanoma atsikratyti pilvo riebalų.

5. Atsisveikinkite su greitu maistu

Ne paslaptis, kad greitas maistas turi daug kalorijų, dėl ko gali prasidėti įvairios sveikatos problemos. Jeigu ir to nepakanka, kad atsisakytumėte šio maisto, prisiminkite, kad greitas maistas neabejotinai atsakingas už jūsų pilvą, kurio taip norisi atsikratyti.

6. Pamirškite majonezą

Jeigu esate majonezo ar salotų su majonezu gerbėjas, turėtumėte žinoti, kad mažiausiai 80 procentų šio padažo sudaro riebalai. Geriausias majonezo pakaitalas yra daržovių piurė arba natūrali pomidorų pasta.

7. Atsisakykite skrudintų bulvyčių

Kad ir kaip jums patiktų šis maistas, privalote jo atsisakyti kaip įmanoma anksčiau. Keptos bulvės, kaip ir bet koks kitas keptas maistas, yra tarsi kempinė, kuri sugeria sočiuosius riebalus. Patikėsite ar ne, tačiau sotieji riebalai veikia smegenų funkciją taip, kad tą akimirką mes negalime aiškiai suvokti, kiek daug riebalų gauname. Todėl net nepastebėsite kaip suvalgysite 30 bulvių.

8. Daugiau jokių ledų

Tai visiškai suprantama, ar ne? Daug cukraus turintys maisto produktai neišvengiamai virsta pilvo riebalais. Nepamirškite, kad šie riebalai jūsų organizmui daro daugiausiai žalos.

9. Nevalgykite maisto, kuris skatina pilvo pūtimą

Net ir patys liekniausi žmonės gali turėti pakankamai atsikišusį pilvą dėl maisto produktų, kurie skatina dujų kaupimąsi žarnyne. Jeigu tai galioja ir jums, venkite tokių maisto produktų ir pagalvokite apie pratimus, kurie pagreitintų jūsų medžiagų apykaitą.

10. Nepulkite prie produktų, kuriuose nėra cukraus

Maisto produktai, kuriuose yra tokie cukraus pakaitalai kaip, pavyzdžiui, polialkoholiai, veiksmingi tik diabetu sergantiems žmonėms. Šie produktai be cukraus vis tiek didina jūsų pilvo apimtis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (71)