Čia padėti gali tam tikri hormonus balansuojantys produktai, rašo fithacker.ru.

Vidutinio amžiaus moterys ir mažiau aktyvios moterys gali ieškoti energijos antplūdžio, kurio pakaktų visos dienos eigoje. Menopauzės laikotarpiu šie produktai naudingi kovojant su hormonų disbalansu ir pakitimais, kurie gali būti organizme.

Vyresnio amžiaus moterims, kurios išgyvena menopauzę, šie hormonų pusiausvyrą balansuojantys produktai yra puikus būdas, padedantis ilgiau atrodyti jaunai, kadangi jie padeda odos ląstelėms išvengti raukšlių atsiradimo.

Produktai, kurie naudingi organizmui

1. Jogurtas

Nuo senų laikų jogurtas garsėjo savo nauda sveikatai. Jogurtas yra rauginto pieno produktas, kuriame yra daug kalcio, todėl jis labai naudingas kaulams. Taip pat labai svarbu, kad jogurte esantys probiotikai padeda didinti gerųjų bakterijų kiekį žarnyne. Vitaminas D taip pat yra svarbi hormonų subalansavimo dalis.

2. Riebi žuvis

Vienas iš svarbiausių elementų moters ląstelių sveikatai yra omega-3 riebalų rūgštys. Jos padeda išvengti susirgimų, taip pat ir tokių, kaip širdies ir kraujagyslių ligos, hipertonija, uždegiminės ligos ir depresija.

3. Antioksidantų turtingos daržovės

Jeigu ieškote idealių antioksidantų, jums tinka lapinės daržovės. Kopūstai, žalumynai, špinatai ir kalendra – štai tokios daržovės yra būtinos, norint užtikrinti teisingą hormonų pusiausvyrą.

4. Gydomieji prieskoniai

Žolelės ir prieskoniai taip pat labai svarbūs, nes daugelis jų puikiai tinka jaunos ir švytinčios odos palaikymui. Cinamonas, imbieras, česnakas padeda moterims stabilizuoti savo nuotaiką, subalansuoti hormonus ir ilgiau likti jaunomis.

5. Avokadai

Kaip jau žinome, avokadai turi vertingų riebalų, kurie labai naudingi moters organizmui, kuris gali pasisavinti pagrindines maistines medžiagas. Kita vertus, avokadas taip pat turtingas ląstelienos, magnio, kalio, vitamino E, folio rūgšties. Visi šie elementai yra labai naudingi hormonų balansui atkurti.

Produktai, kurių reikėtų vengti

1. Cukrus

Labai dažnai cukrus laikomas priešu numeris vienas. Tai yra pagrindinė nutukimo ir diabeto priežastis. Tai gali sukelti moters hormonų disbalansą, taip pat jis labai neigiamai veikia kasą, kepenis ir virškinimo sistemą apskritai. Cukraus vartojimas taip pat kelia grėsmę nervų sistemai.

Vis dėlto, turite nepamiršti, kad ne visas cukrus yra vienodas. Vaisiuose ir meduje yra natūralaus cukraus. Ir kol jis vartojamas saikingais kiekiais, jis laikomas naudingu.

2. Alkoholis

Alkoholis sukelia organizmo dehidrataciją ir verčia organus dirbti viršvalandžius. Tai tik viena iš priežasčių, kodėl jo geriau jo atsisakyti.

3. Kofeinas

Moterims, kurios išgyvena menopauzę, kofeinas gali iššaukti karščio priepuolius. Jaunoms moterims kofeinas gali skatinti nerimą ir nervingumą.

4. Aukštą glikemijos indeksą turintis maistas

Hormonų pusiausvyrai didelės įtakos turi cukraus kiekis kraujyje. Aukštą glikemijos indeksą turintys produktai gali sutrikdyti hormonų pusiausvyrą. Tarp tokių produktų yra balta duona, vaisių sulčių cukrus – jie didina insulino lygį.

5. Soja

Soja imituoja natūralias hormonų funkcijas organizme. Skydliaukei, kuri atsakinga už visas organizmo sistemas kontroliuojančių hormonų gamybą ir saugojimą, fitoestrogenai gali pakenkti. Skydliaukės hormonai reguliuoja širdies susitraukimus, kraujo spaudimą, palaiko organizmo temperatūrą ir deramą medžiagų apykaitos lygį, kad maistas būtų paverčiamas energija.

Kadangi soja imituoja kai kuriuos hormonus, tai gali sutrukdyti skydliaukės veiklai. Intensyvus sojos produktų vartojimas gali neigiamai atsiliepti sveikatai: gali padidėti kūno svoris, atsirasti nevaisingumas, sumažėti raumenų masė, svyruoti nuotaika.

Jeigu valgysite tinkamus produktus, jūsų gyvenimas taps paprastesnis ir jausitės puikiai. Jeigu stengsitės pagerinti mitybos racioną ir virškinimo sistemos sveikatą, valdyti stresą, gerinti miegą ir didinti fizinį aktyvumą, jūsų tikslas bus pasiektas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)