Nors dažnai vilioja galimybė vartoti kuo mažiau maisto, toks požiūris gali duoti priešingų rezultatų – kūno masė didės jau nekalbant apie kur kas rimtesnių pasekmių riziką, rašo fithacker.ru.

Žmogaus organizmui svarbu gauti pakankamą naudingųjų medžiagų kiekį, todėl negalima pamiršti, kad maistas visų pirma turi būti subalansuotas. Štai sąrašas produktų, padėsiančių metabolinius procesus pagreitinti, suteiksiančių maksimalų sotumo pojūtį ir nepakenksiančių figūrai.

6 medžiagų apykaitą spartinantys produktai

Kalakutiena ir vištiena

Liesa mėsa, kurios sudėtyje gausu baltymų, stimuliuoja medžiagų apykaitos procesus. Pavyzdžiui, suvalgius vištienos krūtinėlės, kurios energetinė vertė siekia 300 kalorijų, 210 iš jų bus išeikvota organizmui būtinos energijos gamybai, o likusios 70 kalorijų bus panaudotos šiam maistui įsisavinti. Kitaip tariant, ilgam pamiršite apie alkį ir jausitės kupini energijos nedarydami jokios žalos figūrai.

Pieno produktai

Medžiagų apykaitai gerinti būtina dėmesio skirti raumenų masei. Savo mitybos racioną papildykite neriebiais pieno produktais, kurių sudėtyje gausu kalcio ir vitamino D, kurie savo ruožtu padės išsaugoti sveikus kaulus ir raumenis.

Visagrūdžiai produktai

Visagrūdžių produktų virškinimas – daug energijos pareikalaujantis procesas. Organizmas sudegina du kartus daugiau kalorijų vartojant daug ląstelienos turinčių produktų. Kur kas naudingiau valgyti ruduosius ryžius nei įprastinius ar neapdorotas avižas nei dribsnius.

Aitrieji pipirai

Kapsaicinas – aktyvus komponentas, kurio gausu aitriuosiuose pipiruose. Ši medžiaga padeda užkirsti kelią riebalų pertekliaus kaupimui ir kontroliuoja alkio pojūtį. Taigi patartina drąsiai gardinti patiekalus aitriaisiais pipirais bet kokiu pavidalu: tinka virti, žali, sausi ar smulkinti pipirai.

Žalioji arbata

Šalta ar karšta žalioji arbata pagreitina medžiagų apykaitą beveik iš karto. Jos sudėtyje gausu itin galingo antioksidanto – epigalokatechino galato, pasižyminčio organizmą teigiamai veikiančiomis savybėmis.

Grikių kruopos ir lęšiai

Organizmo patiriamas geležies trūkumas lėtina metabolinius procesus ir netgi gali turėti įtakos mažakraujystės problemos atsiradimui. Nepamirškite į savo mitybos racioną įtraukti produktų, kurių sudėtyje gausu šio itin vertingo mineralo, - puikiai tiks grikiai ir lęšiai.

Efektyviam svorio mažinimui svarbu vartoti pakankamą vandens kiekį. Dietologai rekomenduoja per dieną išgerti apie du litrus vandens, neįtraukiant į šį kiekį kitų skystų patiekalų ir gėrimų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)