Metaanalizės metu paaiškėjo, kad neužtektinai miegantys žmonės sekančią dieną vidutiniškai suvartoja 385 kalorijų daugiau. Šis kalorijų kiekis prilygsta keturioms su puse riekėms duonos.

Tyrimo, kuris šiandien buvo paskelbtas žurnale „European Journal of Clinical Nutrition“, metu buvo sujungti 11 ankstesnių tyrimų, kuriuose dalyvavo 172 žmonių, rezultatai.

Mokslininkai išsiaiškino, kad miego trūkumas didelės įtakos išeikvojamos energijos kiekiui neturi, taigi neužtektinai pamiegojusių žmonių organizmas vidutiniškai įsisavina 385 kalorijų per dieną daugiau.

Londono King‘s College universiteto Diabeto ir mitybos mokslų skyriaus (angl. Diabetes and Nutritional Sciences Division) mokslininkė, daktarė Gerda Pot, pareiškė: „Pagrindinė nutukimo priežastis yra kalorijų suvartojimo bei išeikvojimo disbalansas ir šis tyrimas papildo ankstesnius įrodymus, kad miego trūkumas prie šio disbalanso gali prisidėti.“

Ji pridūrė: „Jeigu dėl pastovaus miego trūkumo kasdien kalorijų suvartojama daugiau nei įprastai, tai gali prisidėti prie svorio augimo.“