1. Natrio glutamatas (priedas, sukeliantis priklausomybę).

2. Krabų lazdelės (soja, sumaišyta su krabų esencija).

3. Transriebalai (jei sviesto riebumas mažesnis nei 72 proc., jo vartoti negalima, nes tai – transriebalai).

4. Ilgo galiojimo pieno produktai.

5. Žemės riešutai (genetiškai modifikuotas produktas).

6. Cukraus pakaitalai.

7. Kruopos ir košės, kurių sudėtyje yra natūraliems identiškų kvapiklių ir dažiklių.

8. Virtos dešros (į jas dedama sojos ir skonio stipriklių).

9. Virtas kumpis.

10. Silpnai sūdyta žuvis plastikinėje taroje.

11. Majonezas plastikinėje taroje.

12. Didelėse fermose augintų vištų mėsa (jos sudėtyje daug hormonų).

13. Lydyti sūreliai.

14. Aromatizuotos ir kitų cheminių priedų turinčios arbatos.

15. Sultys pakeliuose (nes daug cukraus ir dirbinių dažiklių).

16. Bulvių traškučiai.

17. Kečupas, padažai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (119)