Natūralūs, gamtiniai antibiotikai neturi šalutinio poveikio, jie nekenkia, veiksmingai gydo, o kainuoja mažiau nei medikamentai, rašo fithacker.ru.

Taigi veiksmingiausių gamtinių antibiotikų penketukas: krienai, moliūgai, česnakai, bazilikai ir vaivorai.

Krienai

Krienų šaknyse yra specifinio fermento ir aliejaus. Sutarkavus krieno šaknį, šios dvi medžiagos susijungia, veikiamos deguonies, taigi susidaro natūralus antibiotikas – alilizotiocianatas. Jis sėkmingai įveikia bakterijas nosiaryklėje ir burnoje.

Su mišiniu iš 1 šaukšto tarkuotų krienų ir 3 šaukštų medaus galima išgydyti tracheitą, bronchitą, chroninį kosulį. Galima išgydyti ir cistitą – tada reikia užpilti tarkuoto krieno šaukštą verdančiu vandeniu ir gerti tokio vandens tris kartus per dieną po 200 ml.

Moliūgai

Moliūgai turi stiprių antivirusini ir antibakterinių ypatybių, yra stiprus antioksidantas. Trinti moliūgai valo šlapimo pūslę ir šlapimtakius nuo patogeninių bakterijų. Moliūgai nepakeičiami gydant peršalimo ligas, nes turi unikalių antibakterinių ypatybių.

Receptas – moliūgo masės sumaišykite su cukrumi (santykiu 3 ir 1) ir užpilkite 0,5 l šilto vandens.

Česnakai

Česnakai naikina parazitus žarnyne, naikina ir bakterijas be virusus, mažina spaudimą, neleidžia susidaryti trombams. Česnakai turi antioksidacinių ypatybių, saugo nuo onkologinių ligų. Vienoje česnako skiltelėje yra apie 400 naudingų junginių. Česnakais gydo difteriją, opą, tuberkuliozę ir įvairius susirgimus nuo parazitų.

Universalus česnakų antpilas: į permatomą stiklinį indą sudėkite 12 česnako skiltelių, užpilkite 3 l raudonojo vyno ir palaikykite ant palangės dvi savaites.

Bazilikai

Tai dar vienas natūralus gamtinis antibiotikas. Turi dezinfekuojamųjų ir antibakterinių ypatybių, saugo organizmą nuo įvairių infekcijų.

Bazilikų nuoviras (4 šaukštai smulkintų bazilikų lapų ir 250 ml verdančio vandens) gydo anginą, galvos skausmą, konjunktyvitą.

Vaivorai

Šio augalo uogose yra natūralaus aspirino, kuris gydo skausmą ir chroninius uždegiminius procesus.

Vaivorai, kaip ir medicininiai antibiotikai, naikina bakterijas šlapimtakiuose, neleidžia infekcijai išplisti po visą organizmą.

Įspėjimas – šie augalai neatstoja antibiotikų. Gydytis savarankiškai yra rizikinga, laikykitės savo gydytojo rekomendacijų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)