Imbieras labai naudingas mūsų organizmui, jis gerina bendrą sveikatos būklę – jame yra vitamino C, magnio ir kitų naudingų mineralų. Be to, imbieras stiprina imunitetą, gerina virškinimą, mažina skausmą ir gydo astmą bei širdies ir kraujagyslių ligas, rašo fithacker.ru.

Vakarų Indijos, iš kur imbieras yra kilęs, gyventojai jį laikė „universaliu vaistu“. Dar Konfucijus ir Hipokratas aprašė šildantį imbiero poveikį ir jo naudą virškinamajam traktui.

Imbieras gydo ir ramina

Tyrimais įrodyta, kad imbieras ypač efektyvus gydant pykinimą, kurį sukelia įvairūs užsūpavimai ir jūros liga. Turintiems tokių problemų žmonėms gydytojai pataria kasdien suvartoti po 1 gramą sausų imbiero miltelių. Vienintelis „bet“: jo nauda gydant rytinę nėščiųjų toksikozę Europos mokslininkų dar neįrodyta. Nors kinės šį negalavimą tradiciškai gydo imbieru – taip pat ir nėščiosios.

Imbieras ramina skausmą. Didžiojoje Britanijoje imbieru malšina skrandžio dieglius. Indijoje šviežią imbiero košę tepa ant smilkinių esant migrenai. Vakarų medicina pripažįsta tokią sveikatos praktiką, patvirtina priešuždegiminį ir imuninę sistemą stiprinantį imbiero poveikį.

Imbieras naudingas sergant artritu ir mažina cholesterolio kiekį, taip atitolindamas infarktą.

Panaudotas su kai kuriais kitais vaistiniais preparatais, imbieras kartais gali sukelti nepageidaujamą organizmo reakciją ir netgi alergiją. Todėl prieš pradedant vartoti imbiero tabletes būtina pasikonsultuoti su savo gydytoju.

Imbieras normalizuoja virškinimą ir medžiagų apykaitą. Jis taip pat padeda apsisaugoti nuo peršalimo ligų, sergant bronchitu – palengvina atsikosėjimą.

Tikriausiai daugelis imbiero mėgėjų žino, kad jis suteikia žvalumo, padeda atgauti jėgas. Taigi pagardindami maistą šviežiu ar džiovintu imbieru – padedame organizmui nesenti.

Naudingi patarimai kiekvienai dienai

Labai naudinga išsivirti imbiero arbatos ir gerti ją kaip šildančią, stiprinančią ir tonizuojančią priemonę (ne daugiau kaip vieną puodelį per dieną!) kai padaugėja peršalimo ligų (rudenį, pavasarį) ir bet kuriuo pilnu įtampos gyvenimo periodu.

Imbiero šaknį (apie 5 cm) ilgio nulupkite, supjaustykite smulkiais gabalėliais ir užkaiskite užpylę 1 litru vandens, kaitinkite iki užvirimo. Šiuo nuoviru užpilkite 4 arbatinius šaukštelius žaliosios arbatos ir palikite 3 min. Perkoškite, pagal skonį dėkite medaus ir citrinos sulčių.

Vienas iš populiariausių receptų – vyriškajam libido sustiprinti.

Sumaišykite po 3 lašus imbiero ir bergamotės su 2 lašais cinamono ir naudokite šį „nugalėtojo mišinį“ masažams, vonioms, oro aromatizavimui.

Kaip žinome, imbieras labai veiksmingai kovoja su infekcijomis ir valo kepenis.

Gerkite imbiero arbatą kai peršąlate ar sergate gripu. Jis taip pat pasižymi daugeliu kitų naudingų savybių.

Imbiero arbatos privalumai

1. Gerina kraujotaką

2. Aprūpina organizmą būtinu deguonimi, vitaminais ir mineralais.

3. Sumažina galvos ir raumenų skausmą.

4. Tirpdo inkstų akmenis.

5. Valo kepenis.

6. Neleidžia formuotis vėžinėms ląstelėms ir nužudo jau atsiradusias.

7. Mažina insulto riziką.

Imbiero arbatos receptas

Produktai:

¼ arb. šaukšt. malto imbiero
¼ arb. šaukšt. maltos ciberžolės
kokosų pieno
medaus
puodelis vandens

Gaminimas:

Užvirinkite vandenį. Suberkite į jį imbierą ir ciberžolę. Virkite ant nedidelės ugnies apie 10 minučių. Įpilkite kokosų pieno. Arbatą perkoškite.

Štai ir viskas! Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)