1. Grikiai laikomi visaverčiu mėsos pakaitalu, nes pagal nepakeičiamų amino rūgščių kiekį grikių baltymai labiausiai panašūs į gyvūninės kilmės produktus.

2. Grikiai normalizuoja cukraus kiekį kraujyje. Valgant grikius, cukraus lygis didėja lėtai, o ne šuoliais.

3. Grikiuose daug folio rūgšties.

4. Grikiai – ekologiškas, švarus produktas, tai kone vienintelis augalas, kurio nepavyko genetiškai modifikuoti. Nitratų, pesticidų ir herbicidų grikiuose nėra. Šiam augalui nereikia cheminių medžiagų, jis puikiai auga be trąšų.

5. Grikiai apsaugo nuo vėžio, nes juose yra flavonidų, kurie užkerta kelią navikų vystymuisi. Grikiai ne tik mažina vėžio riziką, bet ir neleidžia formuotis krešuliams, išvalo kraujagysles nuo „blogojo“ cholesterino ir užkerta kelią širdies ir kraujagyslių ligoms.

6. Grikiai pakelia nuotaiką. Valgant grikių košę, gerėja psichologinė ir emocinė būklė, galvos smegenų veikla ir, žinoma, nuotaika.

7. Grikiai tobulai tinka dietoms. Nuostabu tai, kad vitaminų ir mineralų grikiuose 1,5–3 kartus daugiau, nei bet kokiose kitose kruopose. Visos šios naudingosios medžiagos padeda paspartinti medžiagų apykaitą, todėl mažėja svoris, iš organizmo pašalinamas skysčių perteklius. Būtent todėl grikių dieta tokia populiari.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (36)