Pasirodo, įvairių grožio procedūrų atlikimo laikas, kaip ir jų eiliškumas, gali turėti labai didelės įtakos jų efektyvumui. Taigi, kokios yra grožio vidinio laikrodžio paslaptys ir ką kada reikia daryti, kad atrodytumėte ir jaustumėtės geriausiai, rašo dailymail.co.uk.

7.00: dantų valymas

Gali kilti mintis, kad su dantų valymu galima palaukti iki pusryčių, tačiau jeigu norite baltos šypsenos, išsivalykite dantis vos atsikėlę iš lovos – taip atsikratysite bakterijų, kurios atsirado jūsų burnoje per naktį. Paskui, kai jau pavalgysite, išskalaukite burną su fluorido turinčiu burnos skysčiu.

Bet kokiu atveju, nepulkite valytis dantų iškart po valgio. Dėl maiste esančio didelio rūgščių kiekio ir organizmo virškinimo procesui paskatinti kartu su seilėmis išskiriančių fermentų dantų emalis yra lengvai pažeidžiamas. Į normalią būseną jis grįžta mažiausiai per 30 minučių, tad jeigu valysite dantis anksčiau, rizikuojate pažeisti emalį.

7.30: šveitimas

Dauguma dermatologų mano, kad geriau kūno ir veido šveitimo procedūras atlikti ryte, nes tai padės atsikratyti per naktį susiformavusio riebalinio sluoksnio, suteiks suglebusiai odai tonusą ir paskatins kraujotaką. Jeigu veidą šveisite ne vakare, o ryte, tai padės išvengti spuogų.

Taip pat prieš naktį esame linkę naudoti intensyvesnio poveikio serumus ar naktinius kremus ir, jeigu nušveisite negyvas ląsteles vakare prieš juos tepant, šios priemonės gali sudirginti jūsų odą.

8.00: odai skirtų produktų tepimas

Odos riebalų, dar vadinamų sebumu, daugiausiai ant odos būna ryte. Nors gali atrodyti priešingai, tačiau odai skirti produktai, ypač tie, kurie skirti kovai su akne, veiksmingesni tada, kai yra tepami ant daug sebumo turinčios odos.

Taigi, jeigu norite gerų rezultatų, gausiai tepkite juos. Tik labai svarbu laikytis tinkamos tvarkos. Pradėkite nuo tų, kurie yra skystesnės konsistencijos, pavyzdžiui, serumai, ir užbaikite tirštais kremais. Priešingu atveju visi tie brangūs losjonai, kuriems išleidote krūvą pinigų, gali užkimšti odą ir neleisti lengvesniems produktams prasiskverbti į ją atlikti savo darbo.

9.00: plaukų kirpimas

Bandote įsprausti plaukų kirpimą į įtemptą darbo savaitę. Pabandykite užsirašyti pas kirpėją pirmuoju klientu. Tuomet ne tik nereikės laukti, jeigu užtruks prieš jus esantis klientas, bet ir puikiai atrodysite visą likusią dieną.

Be to, būsite nukirpti geriausiai kaip galima, nes kirpėjas ar kirpėja dar nebus spėję patirti įtampos. Net jeigu jūs esate trečias ar ketvirtas klientas, jūsų plaukai jus aptarnaujančiam žmogui kels mažiau entuziazmo nei tuo atveju, jeigu būtumėte pirmi po gardžios rytmetinės kavos.

10.00: pedikiūras

Gali kilti pagunda pedikiūrą darytis po ilgos darbo dienos, tačiau kaip siūlo pediatrai, kojos nagų tvarkymui geriau skirti pirmąją dienos pusę, nes tokiu atveju sumažėja tikimybė pasinešti namo infekciją.

Kad ir kaip nemalonu būtų apie tai galvoti, tačiau labiau tikėtina, kad pėdų vonelės bus švarios ir be bakterijų ryte, tad sumažės virusinių ir grybelinių infekcijų rizika. Žinoma, gausite naudos ir iš to, kad jūsų pedikiūro specialistė bus gerai pailsėjusi ir pasiruošusi tobulai nulakuoti jūsų nagus.

Tačiau atkreipkite dėmesį, kad prieš keliaujant į grožio saloną nereikėtų skusti kojų. Ką tik nuskutus kojas odos poros būna vis dar atviros, todėl oda yra labiau pažeidžiama ir mažiau atspari infekcinėms ligoms.

12.00: odos nusausinimas

Mėgindama apsisaugoti nuo ultravioletinių spindulių, oda vidurdienį gamina sebumą, o tai reiškia, kad net jeigu septintą ryto pasidarėte nepriekaištingą makiažą, iki vidurdienio veidas gali pradėti blizgėti. Taigi, vidurdienis yra optimalus metas paimti sugeriamas servetėles ir sugerti perteklinius riebalus, kad oda atrodytų švari. Jeigu tai padarysite, jūsų makiažas puikiai atrodys visą popietę.

15.00: veido vandens purškimas

Oro kondicionieriai, centrinis šildymas ir jūsų kompiuterių ekranas gali stipriai pakenkti jūsų veido odai. Vis dėlto, odos dehidrataciją, taigi, ir senėjimą, gali sustabdyti odos drėkinimas purškiamu veido vandeniu. Turėkite jį popiet ant savo stalo. Paprasčiausiai išpurkškite šia tonizuojančia priemone visą veidą apie trečią popiet ir oda jums padėkos.

17.00: masažas

Nors daug kam gali atrodyti, kad masažas yra puikus dienos startas, tačiau ekspertai įspėja, kad po rytinio masažo galite jaustis taip, lyg visą likusią dieną vaikštinėtumėte sirupu.

O štai apie penktą popiet yra idealus metas masažui – jūs nebūsite ką tik pavalgę, dėl ko būna nepatogu gulėti ant stalo, be to, po masažo turėsite galimybę eiti namo ir pailsėti, jau nekalbant apie tai, kad būsite pasiruošę puikiam nakties miegui.

18.00: dirbtinis įdegis

Tepti dirbtinio įdegio kremą vakare yra ne tik praktiška (galėsite vaikštinėti po namus patogiais duksliais drabužiais ar pižama, ko biure padaryti tikrai negalėtumėte!), bet ir produktyvu.

Paprastai reikia nuo šešių iki aštuonių valandų daugumai dirbtinio įdegio priemonių, kads jos išryškėtų odoje, o tiek laisvo laiko dienos bėgyje paprastai mes neturime. Taigi geriausia jas tepti vakare, kad spėtų gerai įsigerti iki ėjimo į lovą (taip išvengsite netolygumų). Kai ryte eisite į dušą, oda jau bus gražiai parudusi, o jūs prieš pasirodymą viešumoje pagaliau galėsite atsikratyti išdavikiško dirbtinio įdegio kremo kvapo.

19.00: plaukų plovimas

Jeigu paprastai jūsų diena prasideda plaukų plovimu ir džiovinimu, gali būti, kad jiems šiek tiek kenkiate. Stilistai paprastai rekomenduoja plauti plaukus ir tepti juos kondicionieriumi dienos pabaigoje, kai niekur neskubate ir turite užtektinai laiko, kad jie išdžiūtų natūraliai. Tai ne tik pagerins jūsų plaukų ir galvos odos sveikatą, bet ir spalva laikysis ilgiau.

Jeigu norisi šimtaprocentinio tikrumo, kad iki miego plaukai visiškai sausi, galite juos pabaigoje padžiovinti džiovintuvu. Plaukuose likusi drėgmė sukuria terpę veistis mikrobams ant galvos odos.

20.00: veido masažas

Nors labiau įprasta mėgautis veido masažu dienos metu, tačiau tyrimais įrodyta, kad geriau šiuo malonumu mėgautis vakare. Po vėlyvo veido masažo oda per naktį visiškai atsigaus, nes miego metu veido raumenys atsipalaiduos, o masažo metu naudotos priemonės įsigers giliau.

21:00: valymas ir tonizavimas

Dauguma dermatologų rekomenduoja veidą valyti ir prausti du kartus per dieną – vieną kartą ryte ir vieną kartą vakare. Bet jei nespėjate, valykite veidą vakare, nes labai svarbu prieš miegą nuvalyti visą per dieną susikaupusį purvą, riebalus ir makiažo priemonių likučius – tik taip oda bus sveika ir skaisti.

Dauguma ekspertų net pataria prieš miegą praustis du kartus – pirmą kartą pašalinamas makiažas ir purvas, antrą kartą atkemšamos poros.

22:00: kojų skutimas

Skustis kojas geriausia vėlai vakare – lai tai būna paskutinis higienos ritualas. Pasak grožio ekspertų, kojas reikėtų skustis prieš einant miegoti, nes tada jos būna lygiausios ir švelniausios. Taip yra todėl, kad mums miegant kojos sušyla ir kiek pabrinksta, tad ryte plaukeliai ant jų nėra tokie išsikišę, kaip vakare, ir juos sunkiau nuskusti. Bet prieš skutimą nepatartina ilgai mirkti vonioje, nes po 15 ar 20 minučių oda susiraukšlėja, tad skustuvas sunkiau pasiekia plaukelius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)