Dauguma mūsų vengia žiūrėti į save net paprastuose kosmetiniuose vaizdą didinančiuose veidrodžiuose, o štai viena „Reddit“ naudotoja vardu Elle nusprendė ištyrinėti savo veidą po 500 kartų didinančiu mikroskopu, rašoma independent.co.uk.

Ji norėjo atidžiau apžiūrėti savo itin jautrią odą ir rašo: „Mano oda yra kiek jautroka, bet iš esmės aš ja patenkinta. Maniau, apžiūra mikroskopu padės tiksliau nustatyti diagnozę.“

Taigi, ištyrusi atidžiau, Elle pamatė, kad jos oda nusėta Milia – mažyčiais iškiliais spuogeliais baltomis viršūnėmis, kurie dažniausiai iškyla ant skruostų, nosies, kaktos ir akių vokų.

„Mano oda aplink nosį, po akimis ir ant skruostų nusėta riebaliniais spuogeliais. Išdidinti jie atrodo baisiai“, – pasakė ji.

„Nepirkite mikroskopo, jei norite ramiai miegoti“, – pridūrė ji.

Sukrėsta Elle nedelsdama ėmėsi grožio priemonių ir ėmė gerti daug vandens, kad atsikratytų bauginančių didžiulių duobių odoje, pamatytų pro mikroskopą. Vos po vienos dienos ji pastebėjo skirtumą – tai įrodo, kaip svarbu rūpintis savo oda.

Mūsų oda yra didžiausias ir greičiausiai augantis kūno organas, kuris gali mums atskleisti apie mūsų sveikatą daug daugiau nei įsivaizduojame.

Jei odą reguliariai prausime ir vengsime tokių pagundų kaip alkoholis, rūkymas ir besaikis deginimasis, sumažinsime odos pažeidimų riziką.

Tad ar išdrįstumėte pažvelgti į daug kartų išdidintą savo odą?

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)