S. Vikšraičio plastinės chirurgijos centro dermatologė Renata Kliunkienė tikina, kad ištaisyti saulės padarytą žalą ir odą priversti švytėti tikrai įmanoma, tačiau reikia pasirinkti tinkamas procedūras, rašoma pranešime spaudai. Viena tokių – rūgštinis veido odos pilingas, vadinamas odos eksfoliacija.

„Šios procedūros metu odos paviršius paveikiamas specialia rūgštimi, kurią priklausomai nuo odos problemos, parenka gydytojas. Taip pašalinamas viršutinis negyvų odos ląstelių sluoksnis, skatinama odos regeneracija gilesniuose odos sluoksniuose“. Dermatologė tikina, kad ji efektyvi, saugi, ir viena iš populiariausių kosmetinės dermatologijos procedūrų, visame pasaulyje, atliekama veido, kaklo, dekolte, nugaros bei rankų srityse.

„Rūgštinio pilingo pagalba naikinamos ne tik po saulės vonių atsiradusios pigmentinės dėmės, bet tuo pačiu mažinamos negilios raukšlelės ir randai, taip pat gydomi spuogai po aknės, operacijų ir traumų. Ši procedūra atliekama veido odos senėjimo profilaktikai, stangrinimui, išsiplėtusių porų normalizavimui“, – sako R. Kliunkienė.

Dermatologė pripažįsta, kad kai kuriuos pacientus vis dar gąsdina, jog procedūros atliekamos rūgštimi.

„Tikriausiai nežinančiam tai asocijuojasi su odos graužimu. Tačiau galiu patikinti, kad tai visiškai saugi priemonė pagražinti veido, kaklo, dekoltė odą. Tai yra kosmetinė procedūra, kurios tikslas paskatinti Jūsų odos viršutinio sluoksnio atsinaujinimą, veikiant pažeistą ir aplinkinę odą salicilo, trichloracto, migdolų ar glikolio rūgšties tirpalu. Priklausomai nuo siekiamo rezultato ir odos pažeidimo, gali būti atsluoksniuojamas ir viršutinis ir gilesni odos sluoksniai (tepant kelis rūgšties tirpalo sluoksnius iš eilės ar ilginant jų laikymo ant odos paviršiaus trukmę)“, – sako gydytoja.

Po rūgštinio pilingo procedūros pastebimai sumažėja odos pigmentacija, įdubę randeliai, smulkios raukšlės, palengvėja paprastųjų spuogų (aknės) ar veido rožinės simptomai.

Gydytoja Renata Kliunkienė sako, kad specialaus pasirengimo rūgštiniam pilingui nereikia, tačiau įspėja, kad procedūros dieną geriau toje vietoje neatlikti plaukų depiliacijos ar kitų kosmetinių procedūrų.

„Procedūra neskausminga, todėl nuskausminimas nereikalingas. Procedūros atlikimo vietoje Jūs galite jausti kaitimą, lengvą dilgsėjimą“, – sako dermatologė ir pataria, ką reikėtų daryti ir ko nedaryti atlikus rūgšinį pilingą.

„Pirmą dieną po procedūros svarbu nenaudoti kosmetikos priemonių, paveiktos odos neplauti, netrinti, neliesti rankomis, vengti ir ultravioletiniai spindulių, vėjo ir šalčio. Savaitę geriau nesilankyti pirtyje. Mėnesį vengti tiesioginio ultravioletinių spindulių poveikio bei naudoti gydytojo paskirtą drėkinantį kremą“.

Rekomenduojama atlikti nuo 1 iki 4 rūgštinio pilingo procedūrų kas dešimt dienų. Tačiau tikslų procedūrų kiekį, įvertinus odos būklę ir esamos problemos rimtumą, pasakys gydytoja.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)