Citrinos žievelėje yra 5–10 kartų daugiau vitaminų nei citrinos sultyse, tarp jų – vitamino C, A, bet karotino, kalcio, magnio ir kalio.

Citrinos žievelėje yra ingredientų, kurie, kaip rodo tyrimai, yra svarbūs kovojant prieš vėžinės ląsteles žmogaus organizme. Salvestrol Q40 – svarbus, kovojant su ankstyvos stadijos vėžinėmis ląstelėmis, ypač pieno liaukų, storosios žarnos ir odos vėžio atveju.

Citrinos žievelėje yra daug vitamino C ir P (flavonoidų), kurių derinys valo kraujagysles, mažina blogojo cholesterolio lygį ir kraujospūdį. Žievelė taip saugo nuo osteoporozės, stiprina kaulus.

Sultys iš citrinos žievelės:

Su soda gerai nuplaukite 2 citrinas, išspauskite iš jų sultis, žieveles smulkiai supjaustykite. Ant žievelių užpilkite 2–3 l šilto vandens ir palikite pastovėti 12 val. Gerkite šių sulčių kas tris valandas, taip pat – prieš valgį ir po valgio (irgi po 2 šaukštus).

Kai išgersite šias sultis, pasidarykite dar vieną porciją ir pakartokite procedūrą. Šis receptas idealiai tinka aterosklerozės, cholesterolio ir hipertonijos atvejais, nes šiose sultys – daug vitamino P, B, kurie kartu su vitaminu C valo kraujagysles ir gerina kraujotaką.

Geriausias būdas vartoti citrinos žievelę:

Nuplaukite citrinas, paskui jas užšaldykite.

Gamindami maistą, įdėkite truputį užšaldytos citrinos žievelės į salotas, sriubas, patiekalus iš žuvies ir kt. patiekalus. Dietologai rekomenduoja dėti truputį šaldytos citrinos žievelės į šiltą arbatą.

Nusipirkę citrinas nepamirškite kruopščiai jų nuplauti. Pavyzdžiui, galite pamirkyti citrinas obuolių acto tirpale 10–15 min. – taip greičiau pasišalins nešvarumai ir cheminės medžiagos. Galima per naktį mirkyti sodos tirpale.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)