Trys pagrindinės mirties priežastys – kraujotakos sistemos ligos, piktybiniai navikai ir išorinės mirties priežastys 2014 m. sudarė 84,2 proc. visų mirties priežasčių. Nuo kraujotakos sistemos ligų mirė daugiau nei pusė, t.y. 56,0 proc. žmonių. Taigi kraujotakos sistemos ligos iš tiesų yra didžiulė problema.

Visuomenės sveikatos specialistai akcentuoja, jog kraujotakos sistemos ligas dažniausiai sukelia rizikos veiksniai, kurie gali būti kontroliuojami, gydomi ar modifikuojami. Visgi gydytojai ir kiti sveikatos priežiūros specialistai vieni nepajėgūs sumažinti šių rizikos veiksnių. Pats žmogus gali stipriai sumažinti savo ir savo šeimos narių riziką.

Būtent todėl 2014 m. rugsėjo mėn. 22 d. Sveikatos apsaugos ministerijoje buvo pasirašytas įsakymas Nr. V-979 „Dėl širdies ir kraujagyslių ligų rizikos grupės asmenų sveikatos stiprinimo tvarkos aprašo patvirtinimo“. Vykdydami minėtą įsakymą Vilniaus visuomenės sveikatos biuras kartu su poliklinikomis įgyvendina Širdies ir kraujagyslių ligų ir cukrinio diabeto rizikos grupių asmenų sveikatos stiprinimo edukacinę programą.

Dviejų mėnesių trukmės programa yra nemokama (1 apsilankymas per savaitę). Programoje kviečiami dalyvauti širdies ir kraujagyslių ligų ir cukrinio diabeto rizikos grupei priskiriami, tačiau šiomis ligomis nesergantys asmenys.

Programos metu užsiėmimus ves gydytojas kardiologas, dietologas, kineziterapeutas ir psichologas. Programos metu dalyviai bus supažindinami su:

širdies ir kraujagyslių ligų ir cukrinio diabeto rizikos veiksniais, jų korekcijos ir prevencijos galimybėmis;

sveikos mitybos reikšme (bus suteiktos individualios mitybos rekomendacijos);

fizinio aktyvumo reikšme (vyks mankštos);

streso neigiama įtaka – dalyviai bus supažindinami su streso valdymo metodikomis;

visiems dalyviams bus atlikta kūno sudėties analizė.

PRADEDAMA REGISTRACIJA Į UŽSIĖMIMUS!

ANTAKALNIO POLIKLINIKA: programos pradžia spalio 3 d. 17.30 val. (užsiėmimai visuomet vyks pirmadieniais nuo 17.30 val.)

KAROLINIŠKIŲ POLIKLINIKA: programos pradžia spalio 4 d., 17.30 val. (užsiėmimai visuomet vyks antradieniais nuo 17.30 val.)

ŠEŠKINĖS POLIKLINIKA: spalio 5 d. 17.30 val. (užsiėmimai visuomet vyks trečiadieniais nuo 17.30 val.).

REGISTRUOTIS PAS SAVO ŠEIMOS GYDYTOJĄ ARBA el. paštu: sirdis@vvsb.lt
REGISTRACIJA tel. +370 655 32 820 (skambinti 8.00-12.00 val.)

KIEKVIENAS DALYVIS SU SAVIMI PRIVALO TURĖTI IŠPLĖSTINIUS (CHOL, DTL, MTL, TAG, GLIU) KRAUJO TYRIMUS

Dalyvių skaičius ribotas, kviečiame aktyviai dalyvauti!

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)