Seminaras „(Ne)Taisyklingas kvėpavimas – raktas į daugybę mus kamuojančių ligų“

(Kineziterapeutė Greta Baronaitė)
(teorija + praktinė dalis) trukmė 2,5 val.

Data: 2016.09.19 - 17 val.

Žmogus kvėpuoja 24 valandas per parą, visą savo gyvenimą. Dauguma galvoja, kad mokytis taisyklingai kvėpuoti nėra būtina, kadangi kvėpavimas - įgimta organizmo funkcija. Paskaitos metu aptarsime iš kur atsiranda netaisyklingas kvėpavimas bei kokią įtaką jis gali turėti mūsų vidaus organų veiklai, laikysenai ar imunitetui. Pakalbėsime kaip kvėpavimas gali būti susijęs su nugaros, kaklo ir pečių skausmais.

Praktinio užsiėmimo metu nagrinėsime netaisyklingo kvėpavimo atsiradimo priežastis, mokysimės teisingai atlikti kvėpavimo pratimus, išmoksime streso valdymo ir atsipalaidavimo technikų.
Dėmesio! Praktinei daliai būtina judesių nevaržanti apranga.

Seminaras „Viskas, ką turite žinoti apie nugaros skausmą“

(Kineziterapeutė Greta Baronaitė)
(teorija + praktinė dalis) trukmė 2,5 val.

Data: 2016.10.03 - 17 val.

Nugaros skausmas - dažnai pasitaikanti ir labai aktuali šiuolaikinio žmogaus problema. Dėl juntamo skausmo dažnai esame linkę kaltinti silpnus nugaros ir pilvo raumenis arba stuburo išvaržą. Tačiau ne visada tikroji problema yra ten, kur yra juntamas skausmas. Paskaitos metu aptarsime galimas skausmo atsiradimo priežastis, kaip elgtis atsiradus skausmui, kaip nugaros skausmas gali būti susijęs su mūsų kaklo, pėdos padėtimi bei dubens dugnu ir emocijomis.

Kalbėsime kodėl netaisyklingas vaikščiojimas, kvėpavimas, neteisingai pasirinkta fizinė veikla ar avalynė gali tapti nugaros skausmo priežastimi. Aptarsime, ar tikrai veiksmingos yra dažniausiai rekomenduojamos nugaros skausmo gydymo priemonės: šiaurietiškasis ėjimas, giliųjų nugaros raumenų treniruotė, operacija.

Praktinio užsiėmimo metu aptarsime dažniausiai pasitaikančias juosmeninės stuburo dalies skausmo priežastis, pateiksime praktinių testų, kuriais galime atpažinti skausmo priežastį ir pademonstruosime pratimus (kvėpavimo, tempimo, stabilizavimo), kurių pagalba galėsite pagerinti gyvenimo kokybę ir sumažinti nemalonius pojūčius juosmeninėje stuburo dalyje.

Dėmesio! Praktinei daliai būtina judesių nevaržanti apranga.

Seminaras „Sportuojanti mama - laiminga mama!“

(Kineziterapeutė Milda Navaslauskaitė)
(teorija + praktinė dalis) trukmė 2,5 val.

Data: 2016.10.10 - 17 val.

Viskas, ką turėtumėte žinoti apie fizinį aktyvumą belaukiant kūdikio ir pirmaisiais mėnesiais po gimdymo. Kodėl pirmaisiais nėšumo mėnesiais svaigsta galva? Kada pradėti mankštintis? Ar galima mankštintis iki pat gimdymo? Ar būtina gimdyti gulint ant nugaros?

Paskaitos metu atsakysime į šiuos ir daug kitų klausimų, kalbėsime apie moters kūno pokyčius nėštumo periodu ir po jo. Sužinosite mankštos tikslus skirtingais kūdikio laukimo etapais, kaip teisingai mankštintis bei pasirinkti sporto krūvį. Aptarsime pagrindinius mitus besilaukiant ir kodėl neverta jais tikėti.
Praktinės dalies metu mokysimės pratimų tinkamų skirtingiems nėštumo trimestrams ir po gimdymo. Mokysimės taisyklingai atlikti Kėgelio pratimus bei atsipalaidavimo technikų, kurios Jums padės gimdymo metu.

Seminaras „Darbo vietos ergonomika – kaip pagerinti savo produktyvumą darbe ir užkirsti kelią sveikatos problemoms”

(Kineziterapeutas Darius Dzimidas)
(teorija + praktinė dalis) trukmė 2,5 val.

Data: 2016.10.17 - 17 val.

Visą dieną praleisdami darbe retai susimąstome, kad padėtys, kuriose praleidžiame didžiąją laiko dalį gali būti mūsų prastos savijautos, nepakankamo darbo produktyvumo ir ligų kaltininkai. Virškinimo sistemos sutrikimai, nuolatinis galvos skausmas, juosmens bei kaklo skausmai, tinstančios pėdos - tai tik maža dalis simptomų, kurie gali pasireikšti dirbant sėdimą darbą. Teorinės dalies metu pakalbėsime apie sveikatos sutrikimus, kuriuos gali sukelti neergonomiška darbo vieta ir kaip įsirengti sveikatai ,,draugišką“ darbo vietą.
Praktinio užsiėmimo metu mokysimės įvairių raumenų atpalaidavimo technikų, diafragminio kvėpavimo ir tempimo pratimų, kurie Jums gali padėti susidūrus su įvairiomis sveikatos problemomis.
Dėmesio! Praktinei daliai būtina judesių nevaržanti apranga.

Seminaras „Sveikos pėdos – sveikas žmogus“

(Kineziterapeutas Darius Dzimidas)
(teorija + praktinė dalis) trukmė 2,5 val.

Data: 2016.10.24 - 17 val.

Kasdien daug judame, o pėdos dažniausiai yra vienintelis mūsų kontaktas su žeme. Vien pažiūrėjus į batų padus galima daug pasakyti apie žmogaus eiseną, laikyseną ir diagnozuoti tam tikrus judėjimo sutrikimus. Nusileidęs pėdos skliautas, į vidų krypstanti pėda, skaudantis kulnas - problemos į kurias numojus ranka, ateityje susidursime su rimtomis kelių, klubų sąnarių ir nugaros problemomis.

Teorinės dalies metu pakalbėsime apie avalynės svarbą ir jos pasirinkimą, pėdos ryšį su kitais sąnariais ir nugaros skausmais.
Praktinio užsiėmimo metu mokysimės įsivertinti savo pėdos būklę, nustatyti sutrikimų priežastis ir specialių pratimų (raumenų stiprinimo, atpalaidavimo, tempimo, čiurnos sąnario mobilumo) pagalba jas pašalinti.

Dėmesio! Praktinei daliai būtina judesių nevaržanti apranga.

Seminaras „Netradicinis požiūris į sportą ir sveikatingumą“

(Kineziterapeutė Greta Baronaitė)
(teorija + praktinė dalis) trukmė 2,5 val.
Data: 2016.11.14 - 17 val.

Šiandien turime nepaprastai didelę sportinių užsiėmimų įvairovę, tačiau mėgindami pagerinti savo sveikatą ją dažnai dar labiau pabloginame. Po bėgimo skaudantis kelio sąnarys, po šokinėjimo skaudanti nugara - tai ne atsitiktinumas, o signalas, kad Jūsų kūnas šiai veiklai yra nepasiruošęs. Kaip darant nedaug pasiekti greitą rezultatą? Kokias didžiausias klaidas darome pradėję sportuoti? Kam reikalingi tempimo pratimai? Kaip teisingai atlikti pratimus ir ar egzistuoja vienas viskam bei visiems tinkantis pratimas?

Į šiuos ir kitus aktualius klausimus mėginsime atsakyti teorinėje paskaitoje.

Praktiniame užsiėmime sužinosime kaip taisyklingai atlikti populiariausius ir dažniausiai sutinkamus fizinius pratimus, išmoksime pratimų rekomenduojamų sėdimą darbą dirbantiems žmonėms, pradedantiems sportuoti. Taip pat atliksime kvėpavimo pratimus, išmoksime 5–7 minutes trunkančią rytinę mankštą.
Dėmesio! Praktinei daliai būtina judesių nevaržanti apranga.

Seminaras „Raumenų atpalaidavimas ir masažas. Paprastos technikos namuose“

(Kineziterapeutė Greta Baronaitė)
(Teorija + praktinė dalis) trukmė 2 val.
Data: 2016.11.21 - 17 val.

Niekam nėra naujiena, kad dirbant sėdimą darbą dažnas pradeda jausti įvairius skausmus nugaroje, pečių juostos srityje, kakle. Viena iš skausmo priežąsčių - elastingumą praradę raumenys. Sustingę raumenys keičia mūsų laikyseną, dėl to tam tikroms kūno vietoms tenka didesnė apkrova, greičiau pavargsta raumenys, traumuojami sąnariai. Ar žinojote, kad panaudodami vos keletą priemonių (volelį ir masažo kamuoliuką) galite patys išmasažuoti skausmingus, sutrumpėjusius raumenis, atpalaiduoti skausmingus taškus pečių juostoje? Beje, tai taip pat yra puiki priemonė apšildyti raumenis prieš treniruotę. Toks savimasažas pagerina kraujotaką audiniuose, padidina sąnario judesio amplitudę ir lankstumą, pagerina periferinės nervų sistemos darbą, sumažina skausmą.

Praktinio užsiėmimo metu mokysimės atlikti savimasažą blauzdų, šlaunų, nugaros, pečių juostos, krūtinės, kaklo raumenims su volais bei masažiniais kamuoliukais.

Dėmesio! Praktikai būtina judesių nevaržanti apranga.

Seminaras „Netaisyklinga laikysena: priežastys ir korekcija“

(Kineziterapeutė Greta Baronaitė)
(Teorija + praktinė dalis) trukmė 2 val.

Data: 2016.11.28 - 17 val.

Netaisyklinga laikysena ne tik atrodo neestetiškai, tačiau gali būti ir daugelio rimtų sveikatos sutrikimų priežastimi. Pakumpę pečiai, atsikišęs pilvas, įdubusi krūtinės ląsta gali sukelti sąnarių ir nugaros skausmus, kvėpavimo sutrikimus, vidaus organų nepakankumą.

Ar tiesa, kad netaisyklingą laikyseną išprovokuoja tik ilgas nepatogus sėdėjimas, fizinės veiklos trūkumas? O galbūt tai nesusiję dalykai? Seminaro metu aptarsime kokios iš tiesų yra netaisyklingos laikysenos atsiradimo priežastys vaikams ir suaugusiems, bei kaip mes galime patys sau padėti pastebėjus laikysenos sutrikimus.

Praktinio užsiėmimo metu mokysimės atrasti galimas pasikeitusios laikysenos priežastis ir išbandysime metodikas, padedančias koreguoti laikyseną.
Dėmesio! Praktikai būtina judesių nevaržanti apranga.

Seminaras „Kaklo skausmas - priežastys ir galimi sprendimo būdai“

(Kineziterapeutas Darius Dzimidas)
(teorija + praktinė dalis) trukmė 2,5 val.

Data: 2016.12.05 - 17 val.

Kaklo skausmas - viena didžiausių šių laikų sveikatos problemų, su kuria susiduria įvairaus amžiaus ir profesijų žmonės. Ydinga laikysena (į priekį pasvirusi galva) sukelia struktūrų perkrovas, kurios pasireiškia ribotais kaklo judesiais, galvos skausmais, tirpstančiomis galūnėmis ir daugeliu kitų nemalonių simptomų. Teorinės dalies metu apžvelgsime dažniausiai pasitaikančias kaklo ir pečių juostos skausmo priežastis ir jų gydymo galimybes.

Praktinio užsiėmimo metu pateiksime praktinių testų, kuriais galime atpažinti skausmo priežastį ir pademonstruosime pratimus (kvėpavimo, tempimo, stabilizavimo), kurių pagalba galėsite pagerinti gyvenimo kokybę ir sumažinti skausmus kaklinėje stuburo dalyje.
Dėmesio! Praktikai būtina judesių nevaržanti apranga.

Seminaras „Dubens dugnas. Moters sveikatos paslaptys“

(Kineziterapeutė Milda Navaslauskaitė)
(teorija + praktinė dalis) trukmė 2,5 val.

Data: 2016.12.12 - 17 val.

Šiandien kalbėdami apie moters sveikatą vis dažniau išgirstame sąvoką „dubens dugnas“. Bet ar tikrai apie šių raumenų stiprinimą pradėta kalbėti tik dabar? Ar ši tema turėtų būti aktuali? Nusilpęs dubens dugnas gali būti netaisyklingos laikysenos, šlapimo nelaikymo, vidaus organų nusileidimo ir kitų fizinių bei psichologinių problemų priežastimi.

Paskaitos metu apžvelgsime dubens dugno anatomiją ir funkcijas, sužinosite kaip jis susijęs su kitomis mūsų kūno struktūromis ir kodėl svarbu profilaktiškai stiprinti dubens dugną bei ką daryti atsiradus pirmiesiems jo disfunkcijos simptomams.

Praktinio užsiėmimo metu išmoksite taisyklingo kvėpavimo, Kėgelio pratimų bei padėčių jiems atlikti. Taip pat atliksime kineziterapinius pratimus aktyvininančius ir stiprinančius dubens dugną.
Dėmesio! Praktikai būtina judesių nevaržanti apranga.

Seminarus veda kineziterapeutai: Greta Baronaitė, Darius Dzimidas ir Milda Navaslauskaitė.

Greta Baronaitė – kvalifikuota Lietuvos sporto Universiteto kineziterapeutė. Šiuo metu dirba Birštono „Tulpės” sanatorijoje bei „Stuburo klinikoje” Kaune. Kineziterapeutė dirba su pacientais po virškinamojo trakto bei ginekologonių operacijų ir turinčiais judamojo – atramos aparato problemų. Mokslus tęsia Klinikinės Kineziologijos Mokykloje, taip pat žinias gilina įvairiuose mokymuose, seminaruose bei mokslinėse konferencijose.

Darius Dzimidas – kvalifikuotas Lietuvos Sporto Universiteto kineziterapeutas. Šiuo metu dirba ,,Eglės” sanatorijoje Birštone, bei ,,Stuburo klinikoje” Kaune. Specializuojasi judamojo – atramos aparato problemų, bei neurologinių sutrikimų gydyme. Žinias gilina įvairiuose mokymuose, seminaruose bei mokslinėse konferencijose.

Milda Navaslauskaitė – kineziterapeutė, asmeninių ir grupinių treniruočių trenerė, sertifikuota sveikatingumo instruktorė (EREPS EQF 3 lygis), visuomenės sveikatos stiprinimo specialistė. Dirba Vilniaus miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biure, daugiau nei ketverius metus gilina žinias nėščiųjų ir pagimdžiusių moterų bei kūdikių kineziterapijos srityje.

Seminarai vyks:

Vilniaus miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biure: Polocko g. 12 – 2, Vilnius (Užupis).

Vietų skaičius ribotas. Būtina išankstinė registracija! Registracija el. paštu: milda.navaslauskaite@vvsb.lt

Registruojantis prašome nurodyti seminarą/-us į kurį/-iuos norite registruotis, dalyvio vardą, pavardę ir telefono numerį.

Dalyvavimas seminaruose - nemokamas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją