Andrzej Sawicki, „Artistry“ kosmetikos ir odos priežiūros ekspertas, pastebi, jog besikeičiant oro sąlygoms, būtina pasirūpinti ne tik drabužinės, bet ir nauju kosmetinės turiniu ar net visa odos priežiūros rutina, rašoma pranešime spaudai.

Vasaros metu ultravioletiniai spinduliai, chloras bei sūrus jūros vanduo gali paskatinti raukšlelių ir pigmentinių dėmių atsiradimą. Su šiais vasaros padariniais oda kovoja savo paviršiuje sukurdama storesnį negyvų odos ląstelių sluoksnį. Todėl odos priežiūros priemonės ir jų naudojimo įpročiai, kurie buvo būdingi vasaros mėnesiais, rudeniui nebetinka. A. Sawicki pataria, kodėl svarbu atnaujinti odos priežiūros rutiną ir kokius įpročius į ją įtraukti.

Nr. 1: Rudenį saugokitės saulės

Vasaros saulei pasislėpus, apsaugos priemonės paprastai padedamos į šalį. Tačiau žalingas saulės spindulių poveikis, skatinantis priešlaikinį odos senėjimą, neišnyksta.

„Nors atrodo, kad apsauga nuo saulės reikalinga tik vasarą, kasdienėje rudens grožio rutinoje naudokite veido kremą, turintį bent SPF 15. Taip apsaugosite odą nuo kenksmingų saulės spindulių visus metus. Be to, norint kuo ilgiau išlaikyti vasarą įgautą įdegį, kosmetikos sudėtyje ieškokite morkų aliejaus, vitaminų A, B ir F, į maisto racioną įtraukite daugiau pomidorų ir špinatų“, – teigia A. Sawicki.

Nr. 2: Atnaujinkite kosmetinės turinį

Ruduo – tai atsinaujinimo metas ne tik jūsų rūbų spintoje, bet ir kosmetinėje. Vasarai pasibaigus A. Sawicki rekomenduoja kruopščiai apžiūrėti bei įvertinti turimas priemones, kurios dar tinkamos naudoti, o kurios turi būti pakeistos naujomis.

„Rudenį odos priežiūros priemonės turi būti atnaujintos, nes dalis vasarą naudotos kosmetikos šiuo metų laikotarpiu nebetinka. Pavyzdžiui, lengvi, odą drėkinantys pieneliai turėtų būti išmainyti į riebesnes, maitinamąjį poveikį turinčias priemones. Be to, nepamirškite patikrinti ir galiojimo laiko.

Vasarą pasitaiko situacijų, kai kosmetikos priemones laikome netinkamomis sąlygomis: didelis karštis ar tiesioginiai saulės spinduliai daro įtaką jų tinkamumui ir poveikiui. Todėl grožio priemones laikykite sausoje ir vėsioje vietoje, saugokite nuo tiesioginių saulės spindulių. Pastebėjus, kad konsistencija ar kvapas pakito, priemones iškart pakeiskite naujomis“, – komentuoja specialistas.

Nr. 3: Panaikinkite vasaros padarinius

Vasaros teikiamiems malonumams pasibaigus ir orams atvėsus, tenka naikinti susidariusį šiurkštų viršutinį odos sluoksnį bei saulės spindulių paskatintą pigmentaciją.

„Negyvas ląsteles nuo odos paviršiaus pašalinti padės reguliarus odos šveitimas. Atliekant šveitimą kartą per savaitę, oda taps skaistesnė ir švelnesnė, greičiau įsisavins kitas kosmetines priemones. Kad atsikratytumėte vasarą pasirodžiusių pigmentinių dėmelių ar strazdanų, išbandykite balinamojo poveikio kosmetiką, kuri sudėtyje turi medžiagų, stabdančių melanino gamybą – hidrochinono, arbutino, retinolio ar vitamino C“, – teigia A. Sawicki.

Nr. 4: Pasirūpinkite ypač jautria oda

Pradėjus pūsti žvarbiam vėjui ir varginant temperatūrų pokyčiams, ypatingai kenčia jautri paakių oda bei lūpos. Tad šioms zonoms rudens laikotarpiu reikia ypatingos priežiūros.

„Oda po akimis yra itin plona ir neelastinga, joje greitai atsispindi miego trūkumas ir pasimato išsausėjimo sukeltos raukšlelės. Todėl reikėtų pasirūpinti minkštinančiu ir lyginančiu, specialiai šiai zonai skirtu kremu. Sudėtyje ieškokite kofeino, kuris skatina kraujotaką ir kolageno gamybą. Jeigu turite vasaros metu sudžiovintų ramunėlių, pasigaminkite jų nuoviro ledo kubelius, kuriais rytais pamasažuokite paakius“, – rekomenduoja ekspertas.

Taip pat svarbu nepamiršti ir lūpų, kurioms atvėsus orams reikia ypatingos priežiūros, siekiant išvengti skeldėjimo ir šiurkštumo. „Rinkitės riebius lūpų balzamus, sudėtyje turinčius taukmedžių sviesto bei vitamino E“, – prideda A. Sawicki.

Nr. 5: Paruoškite odą žiemai

Nors šiltą rudenį apie žiemą galvoti nesinori, šis pereinamasis laikotarpis skirtas ne tik pašalinti vasaros padarinius ant odos, tačiau ir paruošti ją šaltajam metų laikotarpiui. Užklupus šalčiams, neparuošta oda gauna šoką ir yra dar labiau sudirginama, tampa jautresnė temperatūrų skirtumams ir žvarbiam vėjui.

„Kontrastas tarp šalto oro ir prišildytų patalpų yra itin kenksmingas odai. Todėl vietoje vasarą naudotų veido gelio ir kūno pienelio, orams atvėsus rinkitės riebesnės konsistencijos kremą ir kūno sviestą, kurių pagrindą sudaro aliejus, o ne vanduo. Tokios apsauginių ir maitinamojo poveikio savybių turinčios priemonės orams atšalus aprūpins odą reikalingomis medžiagomis. Jos sukurs apsauginį sluoksnį, neleidžiantį drėgmei išgaruoti iš odos. Šaltuoju metų laiku prieš kremą patariama naudoti ir serumą. Kremą rekomenduojama tepti likus bent valandai iki odos kontakto su grynu oru“, – teigia kosmetikos specialistas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją