Paaiškėjo, jog kai kurie geriausių triukų, ankstyvą rytą padėsiantys lengviau atsikelti, yra tokie paprasti, kad juos galite išbandyti jau šiandien.

1. Savo telefoną ar žadintuvą pasidėkite kitame kambario gale.

Pagal atliktus tyrimus, dauguma žmonių savo telefoną ar žadintuvą pasideda šalia lovos, kad ryte juos būtų lengviau išjungti. Tačiau ekspertai pataria daryti atvirkščiai ir šiuos prietaisus palikti toliau nuo savęs, mat norėdami juos išjungti būsite priversti išlipti iš lovos. Toks atsikėlimas padės jūsų kūnui greičiau nubusti.

2. Po pietų ir vakare stenkitės vartoti kaip įmanoma mažiau kofeino.

Kai kurie žmonės labai jautriai reaguoja į kofeiną ir jis organizmą paveikia žymiai stipriau, neleisdamas užmigti iki vėlyvos nakties. Skelbiama, kad suvartojus 400 miligramų kofeino net šešios valandos prieš miegą gali sutrikdyti miego ritmą, todėl patariama kofeino vengti nuo maždaug 17 val. vakaro.

3. Susiplanuokite kažką įdomaus.

Jeigu jūsų dienos planuose yra tik dušas, kava ir darbas, tuomet nieko keisto, kad iš lovos lipti visiškai nesinori. Ekspertai miegaliams pataria iš vakaro užsirašyti kelis dalykus, kuriuos norėtų nuveikti kitą dieną. Jie teigia, kad taip žmonėms atsiras motyvacijos keltis ir imtis darbų.

4. Užstatykite ir miego žadintuvą.

Galbūt tai skamba keistai ar netgi prieštaringai, tačiau norint atsikelti laiku, reikia ir miegoti eiti laiku. Ekspertai pataria iš vakaro užsistatyti žadintuvą, kuris jums primins, kad jau metas pamažu ruoštis miegui. Tiesa, nebūtina iškart rengtis pižamos ir gultis į lovą, tačiau žadintuvas atkreips jūsų dėmesį, jog artėja laikas miegui, kai jūs, pavyzdžiui, žiūrėsite televizorių ar skaitysite „Facebook“.

5. Susigalvokite ritualą prieš miegą.

Suskambus miego žadintuvui, pradėti „miego ritualą“ būtų pats tinkamiausias laikas. Susigalvokite kažką malonaus, kas jus atpalaiduos po ilgos darbo dienos ir paruoš ramiam miegui. Šis ritualas gali būti ir atpalaiduojančios muzikos klausymas ar netgi filmo žiūrėjimas – viskas priklauso nuo jūsų pomėgių.

6. Ryte užsirašykite į aktyvios veiklos pamokas.

Beje, tai nebūtinai turi būti labai aktyvu – galite lankyti ir jogą, tačiau svarbiausia, kad turėtumėte veiklos, kuri jus motyvuos išlipti iš lovos ir jūsų kūną ilgai dienai paruoš nuo ankstyvo ryto. Geriausia užsirašyti į pamokas, už kurias reikia mokėti, nes, pasak tyrimų, mintis, kad pinigai gali būti švaistomi veltui, labiau motyvuoja atsikelti.

7. Kavą ir pusryčius susiplanuokite iš vakaro.

Dar geriau, jeigu turite kavos aparatą – užsistatykite, kad kavą jis pradėtų daryti tuo pačiu metu, kai jūs keliatės. Tai bus šioks toks rytinis ritualas, o šviežios kavos kvapas lengviau išvilios iš lovos.

8. Prieš miegą venkite kompiuterinių technologijų.

Iš kompiuterių ir telefonų ekranų sklindanti dirbtinė šviesa žmones paveikia kur kas labiau negu manoma. Pasak tyrimų, mėlyna ir balta šviesa, kurią skleidžia kompiuterių ekranai, neleidžia mūsų smegenims išskirti melatonino – hormono, kuris informuoja mūsų kūną, kad jau metas ruoštis miegui. O kadangi kompiuterio ekranai vakarais neleidžia lengvai užmigti, dėl to rytais gali būti sunku keltis.

9. Prieš einant miegoti išgerkite stiklinę vandens.

Vanduo yra svarbus ne tik sveikam organizmui, bet gali padėti ir lengviau keltis ryte. Išgėrus 300 ml stiklinę vandens prieš miegą, ryte jus pažadins ne tik įkyrus žadintuvo skambesys, bet ir pilna šlapimo pūslė, kuri jus iš lovos išvers dar prieš nuspaudžiant „Snausti“ mygtuką telefone.