Grožio medicinos specialistų teigimu, žmonės Lietuvoje vis drąsiau renkasi plastinės chirurgijos paslaugas ir neabejoja šios investicijos grąža.

Populiarėja plastikos chirurgija

„Kiekvienais metais Lietuvoje daugėja žmonių, įsitikinančių mūsų šalies medicinos pažanga bei tikinčių, kad minimalios intervencijos gali suteikti daugiau pasitikėjimo savimi bei savo išvaizda ir daryti poveikį kasdienei ar profesinei žmogaus veiklai. Grožio ar plastinės chirurgijos paslaugų į mus kreipiasi įvairaus amžiaus žmonės. Pastebime, kad besikreipiančiųjų amžius kiekvienais metais jaunėja“, – sakė sveikatos ir grožio klinikos „Clinicus Klaipėda“ direktorė Agnė Bagdonė.

Populiariausių klinikos paslaugų penketuke – grožio injekcijos, viršutinių akių vokų ir pilvo plastika, nosies korekcija bei riebalų nusiurbimas.

Grožio ar plastinės chirurgijos paslaugų dažniausiai kreipiasi moterys – jos sudaro daugiau nei 80 proc. visų pacientų. Klinikoje, pasak gydytojos, dažniausia sulaukiama 30-50 metų amžiaus grupės pacientų, tačiau pasitaiko ir vyresnių nei 70 metų amžiaus moterų. Į medikus kreipiasi ir pagimdžiusios moterys, kai visos jų pastangos jau būna sudėtos, o iki tobulo rezultato trūksta nedaug. Dažniausiai tokioms moterims galima padėti chirurginiu būdu. Kita grupė pacienčių – įveikusių sudėtingą vėžio ligą ir pasirinkusių rekonstrukcines operacijas.

Grožio paslaugų kainos svyruoja nuo 100 iki 3 tūkst. eurų. Ne vienas brangesnę operaciją pasirinkęs pacientas ją įsigyja lizingu. Tarp tokių operacijų aiškiai pirmauja krūtų implantavimas ir pilvo plastika, vidutiniškai kainuojančios nuo 2000 iki 2900 tūkst. eurų.

Sulaukia atostogaujančių emigrantų

Pasak specialistės, pacientų srautas klinikoje nenutrūksta ištisus metus, tačiau didesnis pagyvėjimas jaučiamas vasarą – šilti orai paskatina labiau rūpintis savimi. Vasarą į Lietuvą atostogų sugrįžta emigrantai, kurie aktyviai naudojasi grožio chirurgijos paslaugomis. Jie, anot A. Bagdonės, ne tik labiau pasitiki Lietuvos gydytojais, bet ir teigiamai vertina šių paslaugų kainą.

Klientų antplūdis vasarą stebimas ir odontologijos grožio paslaugas teikiančioje įmonėje „Jelendenta“. Didelė dalis jų kreipiasi ne prispirti problemų ar dantų skausmų, o būtent dėl grožio.

„Vasarą sulaukėme daug atvykusių iš užsienio. Populiariausios dantų gražinimo paslaugos yra dantų balinimas, estetinis plombavimas ir profesionali dantų higiena. Pastaruoju metu labai mažai kas nori inkrustuoti dantis deimantais, nors prieš keletą metų tokių klientų sulaukdavome labai nemažai“, – sakė bendrovės direktorė Jelena Vetoševa.

Jos teigimu, su grožiu susijusių paslaugų poreikis kasmet didėja. Praėjusiais metais šių paslaugų įmonė suteikė 15–20 procentų daugiau nei 2014 metais.

Krūtų implantai ir odontologų paslaugos – lizingu

Tuo tarpu Lietuvoje gyvenantys tautiečiai neretai grožio ir estinės chirurgijos paslaugas yra linkę įsigyti lizingu.

„Per penkis pirmuosius šių metų mėnesius grožio medicinos paslaugų lizingo sutarčių buvo sudaryta du kartus daugiau nei pernai tuo pačiu laikotarpiu. Tuo tarpu palyginus su tuo pačiu laikotarpiu 2014 metais, lizingo paslaugomis šioje srityje šiemet pasinaudojo net 7 kartus daugiau mūsų klientų. Finansuojama šių paslaugų suma per dvejus metus, lyginant pirmuosius penkis 2014 ir šių metų mėnesius, išaugo daugiau kaip 5,5 karto“, – sakė lizingo paslaugas teikiančios bendrovės „Mokilizingas“ Pardavimo skyriaus vadovas Saulius Kuliešius.

Bendrovės atstovo teigimu, šie faktai akivaizdžiai liudija, kad vis daugiau žmonių atranda ir įvertina galimybę įsigyti grožio paslaugas lizingu. „Pastebime, kad ir pasirenkamų grožio procedūrų bei operacijų spektras nuolat plečiasi, žmonės lizingu įsigyja vis įvairesnes su estetika ir grožiu susijusias procedūras“, – teigė S. Kuliešius.

Nori būti panašūs į įžymybes

J. Vetoševos manymu, dantų gražinimo paslaugų poreikis auga dėl to, kad vis daugiau žmonių keliauja po pasaulį – jie lygina savo ir kitų šalių gyventojų šypsenas. Vis didesnė jų dalis gražius dantis vertina kaip svarbią jų kultūros ir įvaizdžio dalį.

„Visi nori turėti baltus dantis, ir vis daugiau žmonių šį norą siekia paversti realybe. Tai netgi nepriklauso nuo žmogaus amžiaus – negalėčiau išskirti kurios nors amžiaus grupės klientų, kuriems dantų grožis nerūpėtų. Vyrai šiuo požiūriu nedaug atsilieka nuo moterų – net 47 procentai mūsų dantų gražinimo paslaugų klientų yra vyrai“, – teigė pašnekovė.

Gydytojos A. Bagdonės teigimu, medikai nėra stebukladariai, kurie galėtų patenkinti visas pacientų grožio vizijas. Pasitaiko ir atvejų, kada tenka žmogui pasakyti „ne“.

„Kartais pacientas tikisi neįmanomai tobulo rezultato, jam trūksta savikritiškumo. Pasitaiko žmonių, kurie atsineša pasaulinės įžymybės nuotrauką ir nori tapti panašus į ją. Manau, kad tokie atvejai susiję su psichologinėmis asmenybės problemomis ir tokių pageidavimų mes tenkinti nesiimame“, – kalbėjo A. Bagdonė.

Per artimiausius 5–10 metų gydytoja A. Bagdonė Lietuvai prognozuoja itin didelį grožio medicinos paslaugų paklausos augimą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)