Tačiau yra priemonė, kuri padeda išvengti kai kurių šių žingsnių. Tai – micelinis vanduo. Pasirodo, šis ypatingas vanduo gali atstoti net kelias priemones – makiažo valiklį, prausiklį ir toniką, rašoma „The Independent“.

Kuo šis vanduo ypatingas?

Pirmą kartą micelinis vanduo buvo pristatytas Prancūzijoje kaip alternatyva kietam vandentiekio vandeniui. Mažytės aliejaus molekulės micelės (iš čia ir priemonės pavadinimas) veikia kaip magnetas, pritraukdamos nešvarumus ir ištraukdamos juos iš ląstelių, bet ir nesuerzindamos bei nedžiovindamos odos. Micelės išmaišomos terminių šaltinių vandenyje, kuriame yra natūralių mineralų. Toks vanduo tinka jautriai odai, jį dažnai naudoja vizažistai, kad kuo mažiau suerzintų modelių odą, kuriai tenka ištverti daug skirtingų makiažų.

Vaistinėse ir kosmetikos parduotuvėse jis parduodamas jau ne vienerius metus, tačiau grožio pasaulis šį vandenį pastebėjo tik neseniai.

„BIOK Laboratorijos“ naujų produktų laboratorijos vadovė Dr. Justina Rukšnaitė tikina, kad micelinis vanduo – tai daugiafunkcis naujos kartos valiklis.

Micella išvertus iš lotynų kalbos reiškia „kruopelė, dalelė“. Mažytės, smulkios dalelės – micelės, esančios miceliniame vandenyje kontaktuodamos su odos paviršiumi sugeria odos riebalų perteklių ir makiažo priemonių likučius.

Pagrindinė micelinio vandens funkcija yra švelnus odos valymas, tačiau kosmetinės priemonės sudėtyje dažnai yra papildomų naudingų ingredientų, kurie ramina, mažina odos jautrumą, drėkina bei gaivina odą“, – sako J. Rukšnaitė.

Kaip naudoti micelinį vandenį?

Ryte ir vakare suvilgytu vatos diskeliu valykite veidą ir akis. Jei nenurodyta kitaip, priemonės nereikia nuplauti. Vienu vatos brūkštelėjimu galima nuvalyti makiažą, nešvarumus ir tonizuoti odą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)