Nesisvaiginti

Darant tatuiruotę, jaučiamas stiprus skausmas. Todėl itin jautrūs žmonės prieš eidami gražinti kūno išgeria vieną kitą tabletę nuo skausmo. Ir neretai padaugina... Kai kas sumąsto „nusiskausminti“ alkoholiu. Specialistai pataria tokių klaidų nedaryti.

Pirmiausia tatuiruočių meistras, pastebėjęs, kad esate apsvaigęs, paslaugos neteiks. Net jeigu ir imtųsi darbo (tai rodytų jo neprofesionalumą), gali kilti įvairių nesusipratimų. Apsvaigusiam žmogui daug sunkiau ramiai sėdėti, tad darant tatuiruotę jis gali netikėtai sujudėti ir sugadinti visą darbą.

Maža to, apsvaigusieji tatuiruočių salone gali išsirinkti paveikslėlį, kuris kitą dieną nebepatiks. O kvailysčių pasitaiko įvairių– nuo linksmų užrašų matomiausiose kūno vietose iki drugelių ant rimto verslininko rankos.

Pasidomėti meistro darbu

Dažnai tenka išgirsti: „Sako, šis meistras neblogas, tad pasinaudosiu jo paslaugomis“. Vis dėlto geriau nepasikliauti vien nuogirdomis. Tatuiruotę darotės visam gyvenimui, todėl verta rimtai pasidomėti specialisto, kurio paslaugomis ketinate naudotis, kvalifikacija ir patirtimi. Užsukite į jo saloną, apžiūrėkite darbų pavyzdžius, panaršykite po interneto svetainę, perskaitykite atsiliepimus.

Stenkitės surinkti kuo daugiau informacijos. Svarbu atkreipti dėmesį ne tik į tatuiruočių kokybę, bet ir į tai, ar švari aplinka, ar sterilūs instrumentai. Kartais ir žinomas meistras nuvilia klientą.

Netaupyti

Taupumas – ne visada girtina savybė. Galite ieškoti pigesnių batų, drabužių, kirpėjo paslaugų. Rinkdamiesi pigesnį variantą, rizikuojate kokybe. Žinoma, į tai galite numoti ranka ir laimę bandyti dar kartą. Darant tatuiruotę, taip rizikuoti nereikėtų. Tarkime, viename salone meistras siūlo padaryti tatuiruotę vos už 50 Lt, o kitame ji kainuoja kelis šimtus. Ar nekyla klausimas, kodėl taip skiriasi kainos?

Galbūt pigiau savo paslaugas įvertinęs meistras turi mažiau darbo patirties arba yra nežinomas. „Na ir kas, – sakysite, – šiek tiek prasčiau atrodančią tatuiruotę nesunku pataisyti“. Tačiau čia gali tykoti rimtesnis pavojus – nesterili darbo aplinka ir su ja susijusios ligos. Rinkdamiesi tatuiruotę už įtartinai žemą kainą rizikuojate užsikrėsti AIDS, hepatitu ir kitomis ligomis.

Neskubėti pačiam ir neskubinti kito

Kartais žmonės tikisi, kad tatuiruotę jiems padarys per valandą ar netgi greičiau. „Paskubėkite, pavėluosiu į darbą“, – tenka išgirsti specialistams. Skubotas darbas retai būna kokybiškas. Atminkite, kad kūno tatuiravimas yra menas ir jo negalima sprausti į laiko rėmus.

Ar verta skubinti meistrą, kuris tatuiruotę žadėjo padaryti per valandą, bet pagautas įkvėpimo užtruko dvigubai ilgiau? Juk tai rodo, kad darbą jis atlieka iš širdies. Taigi kūno tatuiravimui reikia skirti daugiau laiko, nes tai kūrybinis procesas, kurio negalima riboti.

Jausti saiką

Pirma tatuiruotė turėtų būti nedidelė. Dažnai pirmą kartą į tatuiruočių saloną užsukęs žmogus šiek tiek nerimauja, ima abejoti, ar tikrai visam gyvenimui nori piešinio ant kūno. Todėl pirmą tatuiruotę patartina daryti mažą – ji nešokiruos nei paties, nei aplinkinių.

Kartais impulsyvus klientas ryžtasi išsitatuiruoti visą ranką, koją, nugarą ar kitą didelį odos plotą, tačiau vėliau gailisi. Didelę tatuiruotę daug sunkiau paslėpti. Jeigu dažnai tenka dalyvauti oficialiuose renginiuose, vargu ar tokia puošmena yra tinkamas pasirinkimas.

Tatuiruočių naujokams nedidelis piešinys rekomenduojamas ir dėl to, kad tatuiravimas – skausminga procedūra. Darant mažą piešinį, nemalonius pojūčius kęsti tenka trumpiau. Be to, mažą tatuiruotę visada galima padidinti, papildyti.

Įdomybės

Net septyniose JAV valstijose tatuiravimas yra nelegalus.

Labiausiai tatuiruotas pasaulio žmogus yra Lucky Diamond Rich. Visas šio Australijoje gyvenančio vyro kūnas padengtas juodu rašalu.

Ištatuiruoti ir jo tarpupirščiai, akių vokai, ausys, dantenos. Tačiau Lucky Diamond Rich nerimsta – dabar savo kūną jis dabina baltomis tatuiruotėmis, ant kurių daromi spalvoti piešiniai.

Vienas Ohajo valstijos restoranas taiko 25 % nuolaidą klientams, kurie ant kūno turi išsitatuiravę mėsainį.

Seniausios pasaulyje tatuiruotės aptiktos ant sušalusio žmogaus, gyvenusio apie 3300 m. pr. Kr. Jo kūną puošė net 58 tatuiruotės, sudarytos iš įvairių linijų ir taškelių.

Pašalinti tatuiruotę gali atsieiti tris kartus brangiau, negu ją pasidaryti.

Statistiniai duomenys rodo, kad šiais laikais moterys kūną tatuiruojasi dažniau negu vyrai ir dvigubai dažniau nusprendžia tatuiruotes pašalinti.

Ilgiausia tatuiravimo procedūra truko 43 val. 50 min. Ji buvo atlikta Australijoje.

Kadaise jūreiviai ant vienos kojos tatuiruodavosi gaidį, ant kitos – kiaulę tikėdami, kad tai saugo nuo vandens pavojų.