„Graži veido oda suteikia pasitikėjimo savimi ir padeda jaustis patraukliai ne tik moterims, bet ir vyrams. Tačiau susidūrę su veido odos problemomis vyrai dažnai nežino, ką daryti. Norėdami to išvengti jie kasdien turi skirti laiko tokioms paprastoms procedūroms kaip odos valymas, drėkinimas ir rūpestingas skutimasis“, – patarimais dalinasi „Mary Kay“ visažistė ir grožio ekspertė Jelena Liaudinienė.

Taip, vyrams pasisekė – dėl didelio testosterono kiekio jų oda storesnė, nuo šalčio ir bakterijų apsaugo veido plaukuotumas, o dėl kolageno kiekio jų oda sensta gerokai vėliau nei moterų. Tačiau per odą vyrai pašalina daugiau prakaito nei moterys, jų oda dėl didesnių porų yra riebesnė bei nuolatos yra dirginama skutantis.

Grožio ekspertė dalinasi trimis svarbiausiais patarimais, kurių privalu vyrams laikytis kasdien.

1. Po ilgos darbo dienos – prausimasis ir drėkinimas

Vyrų oda kenčia nuo įvairaus streso – karščio, saulės spindulių, dulkių, prakaito ir šalčio. Odos poros pradeda kimštis ir negauti deguonies, jeigu nesirūpinama tinkamu valymu – tai ypač svarbu dienos pabaigoje, kai oda yra pasidengusi žmogui nematomu nešvarumų sluoksniu. Kai kurie vyrai veidą prausiasi su muilu, tačiau taip tik pakenkia odai, dar labiau išsausindami ją.

Puiki išeitis – veido prausiklis, kuris suteiks švaros pojūtį. Likusius nešvarumus nuvalys veido tonikas, kuris užvers poras ir paruoš veido odą drėkinimui. Nors daugumos prausiklių sudėtyje yra drėkinančių medžiagų – jų kiekio neužtenka. Po kiekvieno prausimosi svarbu naudoti drėkinamąją priemonę, atitinkamai parinktą pagal odos tipą – sausesnei odai reikės labiau drėkinančio nei riebiai, kuriai geriau rinktis maitinantį kremą.

2. Ypatingas dėmesys skutimuisi

Sausiausios ir jautriausios kiekvieno vyro veido sritys – smakras ir skruostai, nuolatos dirginamos su skutimosi peiliukais. Netinkamai skutantis įauga plaukeliai, prasideda odos bėrimai ir skausmingi išsausėjimai. Tai procedūra, be kurios neįsivaizduojamas vyro gyvenimas – būtent todėl svarbu išvengti nemalonių pasekmių, kad skutimasis netaptų kančia.

Kasdienį ritualą palengvins kokybiškos skutimosi putos, kurios suminkštins plauką ir padės jį nuskusti nedirginant odos ir išvengiant plaukelių įaugimo. Geras pasirinkimas – putos su alavijų lapų ir agurkų ekstraktais, kurie ramina ir regeneruoja odą.

Tačiau, kad ir kokios kokybiškos bus putos, jos nepadės, jeigu peiliukas bus atšipęs. Nuo dažno skutimosi oda pradeda sausėti ir suirzta, odos nuraminimui gali padėti želė po skutimosi – ji drėkins, apsaugos ir suteiks vėsumo pojūtį.

3. Paakių kremas – į kovą su pirmaisiais senėjimo požymiais

Paakiai gali išduoti ne tik apie nuovargį, bet ir apie prasidėjusius odos senėjimo procesus – dažnam vyrui pirmieji požymiai atsiranda būtent paakių srityje. Moterų oda sensta, ir raukšlelės formuojasi pamažu, o vyrų odos senėjimo procesas vyksta labai staigiai, nors ir prasideda vėliau negu moterims.

Vyrams rekomenduojama imti pavyzdį iš moterų ir įprasti naudoti paakių kremą. Kas vakarą reiktų nedidelį jo kiekį švelniai užtepti ant odos – drėgmė pasiskirstys ten, kur jos labiausiai reikia. Kokybiškas kremas sumažins ratilus ir pabrinkimus akių srityje, atgaivins odą ir padės jaunatvišką išvaizdą išlaikyti ilgiau.

Kad susiformuotų įprotis tinkamai prižiūrėti odą, vyrai odos priežiūra turėtų susidomėti jau paauglystėje. Laikui bėgant vienos priemonės keis kitas, tačiau įprotis rūpintis savo veido oda išliks.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)