Jei mes priimtume ir mylėtume save tokias, kokios esame – vien dėl to, kad esame unikalios, problemų nekiltų, bet mes, moterys, dažnai norime turėti tai, ko gamta mums pašykštėjo, ir nevertiname to, kuo esame apdovanotos. Vis dėlto kalbant apie viršutinės kūno dalies reikalus, praktiškai visos moterys sutinka, kad nukarusi krūtinė yra blogis. Todėl siekdamos kuo ilgiau išsaugoti stangrumą, mes griebiamės įvairiausių priemonių.

Leidinyje „Daily Mail“ plastikos chirurgas dr. Fouedas Hamza apžvelgia populiariausius mitus apie priemones, kurios neva padeda išsaugoti stangrią krūtinę. Ir nešykšti patarimų, kaip iš tiesų reikėtų rūpintis savo apvalumais.

Su amžiumi moters krūtinės forma ir proporcijos keičiasi. Mus veikia gravitacijos jėga, tad moterims senstant krūtinė praranda elastingumą, stangrumą ir jaunatvišką išvaizdą, o tai savo ruožtu mažina pasitikėjimą savimi.

Visame pasaulyje žinomas plastikos chirurgas dr. Fouedas Hamza, turintis daugiau nei 20 metų patirties, sako: „Suprantama, kad moterys dažnai nori sumažinti nukarimo efektą ir prašo patarti, ką joms daryti, kad krūtinė išliktų gražios formos.“

Tad dr. F. Hamza, kuris dirba Londono Karalienės Anos gatvės medicinos centre, aptaria labiausiai paplitusius mitus apie tai, kas padeda išsaugoti stangrią krūtinę. Ir pateikia patarimų apie veiksmingesnius būdus.

1 mitas. Krūtinę stangrina pratimai krūtinės raumenims ir atsispaudimai

Reguliariai sportuojant ir darant atsispaudimus, ištreniruosite krūtinės raumenis, sako dr. F. Hamza. Jis sutinka, kad ilgainiui šie pratimai gali pagerinti ir krūtų formą, tačiau, pasak jo, jokie pratimai negali tiesiogiai paveikti nukarusių krūtų.

Dr. F. Hamza sako: „Taip yra todėl, kad krūtys sudarytos daugiausiai iš riebalinio audinio. Krūtų stangrumas labiausiai priklauso nuo odos savybių ir pieno liaukų dydžio. Su amžiumi šios dvi fizinės savybės blogėja, nes oda praranda elastingumą, o pieno liaukos sumažėja.“

2 mitas. Krūtys nenukars, jei net ir naktį nenusiimsite liemenėlės

Net gražuolė aktorė Halle Berry interviu prisipažino, kad dėvi liemenėlę net miegodama, nes nori išsaugoti stangrią krūtinę, sako dr. F. Hamza. Tačiau jis pridūrė: „Tai neteisingas supratimas. Liemenėlė padeda suteikti krūtinei norimą formą ir išvaizdą, bet ją nusiėmus, krūtys grįžta į pradinę, natūralią formą. Tiesą sakant, nuolat dėvėdamos liemenėlę galite paskatinti priešingą nei norite efektą – vielinės konstrukcijos prilaiko krūtinę ir gali susilpninti natūralų jų gebėjimą išlaikyti formą.“

3 mitas. Krūtinės stangrumą padeda išsaugoti šaltas vanduo

Gana paplitęs mitas teigia, kad šlakstant krūtinę šaltu vandeniu, audiniai susitraukia, tai pakelia krūtinę ir ji tampa stangresnė, sako dr. F. Hamza. „Tačiau ši priemonė tik padeda sustangrinti odą, o ne pačią krūtinę“, – įspėja jis,

4 mitas. Krūtys gali nukarti, jei nešiosite per didelę liemenėlę

Didesnė liemenėlė gali padėti sukurti didesnių apimčių iliuziją, tačiau nėra jokių mokslinių įrodymų, patvirtinančių, kad nešiojant per didelę liemenėlę krūtinė nukąra.

„Vis dėlto rekomenduočiau moterims nešioti tinkamo dydžio liemenėlę, kad jos jaustųsi patogiai.“

5 mitas. Stangrią krūtinę padeda išsaugoti bėgiojimas

Sportas ir judėjimas visada rekomenduotinas, nes tai padeda gyventi sveikiau. Vis dėlto nusprendusios bėgioti moterys turėtų nepamiršti prilaikančios liemenėlės, nes be jos krūtinė kaip tik gali greičiau nukarti, pataria kosmetikos chirurgas.

6 mitas. Jei darysi pratimus krūtinės raumenims, krūtys sumažės

Nėra jokių mokslinių įrodymų, pagrindžiančių faktą, kad nuo pratimų, skirtų krūtinės raumenims stiprinti, gali sumažėti krūtys, sako dr. F. Hamza.

Sportas padeda atsikratyti antsvorio, mažina riebalų kiekį, taip pat ir krūtinės srityje, tačiau tai taip pat priklauso nuo moters medžiagų apykaitos ir genetikos.

7 mitas. Nukarusios krūtinės išvengti neįmanoma

Tai netiesa, sako dr. F. Hamza. „Jei sveikai gyvenate ir valgote, sportuojate, vengiate per daug būti saulėje, nerūkote, visa tai labai padeda išlaikyti stangrią, gražią odą, – sako jis. – Tačiau jei vis priaugate svorio, o po to laikotės dietos, kad atsikratytumėte nereikalingų kilogramų, tai gali neigiamai atsiliepti ne tik jūsų sveikatai, bet ir krūtinės sričiai, nes oda tai išsitempia, tai susitraukia, ji tampa glebesnė, gali atsirasti strijų, kurias panaikinti yra sunku.

Rekomenduojama odą tepti kremais ir losjonais su apsauga nuo saulės – taip išsaugosite odą šviesią, ji ilgiau nesens.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (81)