Jie siūlo produktus, kurie leis išvengti rėmens problemų.

Daugiausiai dėmesio turėtų būti skiriama šiems maisto produktams:

1. Avižinė košė

Rekomenduojama valgyti avižinę košę – tai idealus patiekalas pusryčiams ir užkandis bet kuriuo dienos metu. Avižinė košė puikiai pasotina ir nesužadina refliukso. Galima vartoti netgi užpilamą avižinę košę su razinomis, nes avižos sugeria razinų rūgštingumą.

2. Imbierai

Saikingai vartojami imbierai – vienas geriausių produktų, apsaugančių nuo rėmens.

Šie augalai nuo seno naudojami kovai su uždegimu ir virškinimo trakto ligoms gydyti.

Imbierų šaknis lengva nulupti ir supjaustyti riekelėmis, kubeliais arba sutarkuoti. Imbierais galite pagardinti patiekalus ar vaisių kokteilius.

3. Alavijai arba alijošius

Alavijai plačiai žinomi dėl natūralių gydomųjų medžiagų. Pasirodo, šie augalai taip pat tinka.Galite įsigyti gyvą augalą, tačiau daržovių ir sveiko maisto skyriuose rasite ir alavijų lapų arba sulčių.

Alavijus galima naudoti ruošiant įvairius patiekalus – tai puikus skysčių tirštiklis ir stingdiklis.

4. Salotos

Kasdien ruošti salotas – tikrai neprasčiausias sprendimas. Tik nepamirškite, kad derėtų vengti pomidorų, svogūnų, sūrio ir riebių padažų.

Galima naudoti ir šiek tiek rūgšties ar riebalų turinčius padažus, bet ne daugiau kaip šaukštą. Padažo kiekį matuokite tiksliai, ne iš akies!

5. Bananai

Bananai – puikus užkandis. Jų pH yra 5,6, todėl šie vaisiai labai naudingi kenčiantiems dėl rėmens graužimo. Vis dėlto maždaug 1 proc. žmonių pastebi, kad bananai šią būklę pablogina.

Tad nepamirškite – kas tinka daugeliui, nebūtinai tiks ir Jums.

6. Melionai

Melionai (pH 6,1) puikiai tinka kamuojamiems rūgštinio refliukso. Vis dėlto nedidelė dalis (nuo 1 iki 2 proc.) sergančiųjų turėtų jų vengti – kaip ir bananų.

Kiti produktai, kuriuos verta rinktis – vėlyvieji melionai, pankoliai ir arbūzai.

7. Pankoliai

Pankoliai (pH 6,9) padeda numalšinti rūgštinį refliuksą ir pagerina skrandžio veiklą.

Ši traški daržovė pasižymi ypatingu, šiek tiek saldymedį primenančiu skoniu.

Plonai supjaustyti pankoliai (apatinė balta dalis) puiki tiks salotoms su gražgarstėmis ir mažaisiais špinatais. Jais puikiai pagardinsite vištienos patiekalus. Jeigu mėgstate pankolius, galite juos patiekti kaip užkandį.

8. Vištiena ir kalakutiena

Vištiena – pagrindinis „The Reflux Diet“ rekomenduojamas produktas. Ją galima virti, kepti orkaitėje arba ant grotelių. Galima kepti ir keptuvėje, tik reikia naudoti mažai riebalų. Taip pat privalu pašalinti riebią odelę.

9. Žuvys ir jūrų gėrybės

Dar vienas nepakeičiamas produktas – jūros gėrybės. Jas galima virti, kepti ant grotelių ar keptuvėje (tik naudokite mažai riebalų).

Galite valgyti krevetes, omarus ir kitus vėžiagyvius. Rekomenduojama rinktis laukines, ne ūkyje užaugintas žuvis.

10. Žaliosios ir šakninės daržovės

Jeigu kamuoja rėmuo, jums puikiai tiks kalafiorai, brokoliai, šparagai, žaliosios pupelės.

Galite rinktis iš esmės bet kurios rūšies žaliąsias ir šaknines daržoves.

11. Salierai

Salieruose beveik nėra kalorijų ir ypač gausu vandens. Be to, salierai slopina apetitą ir aprūpina ląsteliena.

12. Petražolės

Tūkstančius metų petražolės buvo naudojamos kaip vaistažolės. Jos gerina žarnyno veiklą ir virškinimą. Plokščialapių ir garbanotojų petražolių lengvai rasite parduotuvėse. Tai puikus prieskonis ir pagardas.

13. Kuskusas ir ryžiai

Kuskusas, „bulgur“ kruopos ir ryžiai (ypač rudieji) – nuostabūs produktai susidūrus su rėmens graužimu. Sudėtiniai angliavandeniai – puikus pasirinkimas!

Žinoma, degantį rėmenį gali padėti numalšinti ir medikamentinės priemonės. Bet ne mažiau svarbu keisti gyvenimo būdą.