Iš 500 apklausos dalyvių beveik pusė (48 proc.) nurodė, kad tai daryti jie būtų linkę po pusryčių, 30 proc. teigė, kad iki jų, dar 22 proc. – kad reikia ir prieš pusryčius ir po jų.

Odontologė medicinos mokslų daktarė Rasa Račienė savo rekomendacijomis dalinasi 21 dienos iššūkių programoje „Graži šypsena“.

Pasak jos, dantis patogiau valyti prieš pusryčius. Pavalgius, burnoje susidaro rūgštinė terpė, todėl dantų emalis tampa jautrus ir pažeidžiamas. Reikėtų palaukti apie 20-30 min po valgio, kad dantų valymas būtų efektyvus.

„Pastebime, kad burnos priežiūra labiausiai rūpinasi mažų vaikų mamos. Vaistinėje jos itin atsakingai renkasi priemones. Kartais tenka pakeisti klientų įsitikinimus, kad kuo kietesnis dantų šepetėlis, tuo geriau nuvalomos apnašos, ar kad kramtomoji guma savo poveikiu neprilygsta antiseptiniam burnos skalavimo skysčiui. Šepetėlis turėtų būti kuo minkštesnis, kad nepakenktų dantų emaliui, o kramtomoji guma turėtų būti naudojama tik kaip pagalbinė priemonė gaiviam burnos kvapui“, - populiarius mitus atskleidžia „Eurovaistinės“ atstovė Darata Žemaitaitytė.

Pasak vaistininkės nerimą kelia ir kai kurie kiti lietuvių burnos higienos įpročiai. „Eurovaistinės“ inicijuotas „Didysis Lietuvos savijautos“ testas atskleidė, kad net 47 proc. lietuvių dantis valosi tik kartą per dieną. 46 proc. dantų šepetėlį keičia kas pusę metų ar rečiau, o ne kas 2-3 mėnesius, kaip pataria odontologai.

21 dienos „Gražios šypsenos“ iššūkį galima priimti nemokamoje internetinėje platformoje jauskitesgerai.lt.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)