„Ne vienam gamta asocijuojasi tik su alumi ir šašlykais, festivaliai – su vietoje gaminamais sumuštiniais, o tolimesnės kelionės – su prikimštais „viskas įskaičiuota“ pilvais. Niekaip nesuprantu, kodėl norėdami pasiilsėti, savo organizmą lyg tyčia apkrauname sudėtingu darbu?“ – stebisi medikė.

„Žvėryno natūralios medicinos centro“ specialistė teigia, kad jei nekeliaujate į Rytus, kur valgomas beveik vien tik augalinis maistas, savo atostogų racioną reikėtų prižiūrėti atidžiau.

„Kelionėse ir taip pasisotiname vien nuo įspūdžių. Ar nepastebite, kad „viskas įskaičiuota“ įprastai ir renkasi tie, kurie vėliau nebesugeba pasikelti nuo gulto prie baseino? Aktyvių atostogų mėgėjai kartais net pasąmoningai supranta, kad reikia valgyti nedidelį kiekį lengvo maisto ir tik tuomet turės energijos nuveikti viską, ką yra susiplanavę,“ – pasakoja mitybos specialistė.

J. Tulčinos teigimu, tam kad nepasiduotumėte sunkaus ir riebaus maisto pagundai, patartina kuprinėje visada turėti užkandžių: „Aš ir pati visada įsidedu džiovintų vaisių, moliūgų sėklų, avokado minkštimą sutrinu su trupučių druskos arba nusiperku ryžių ar sojos pieno sūrio, jį užsidedu ant ryžių trapučio ir mėgaujuosi puikiausiu sumuštiniu.“

Medikė primena, kad Maisto netoleravimo tyrimo rezultatai rodo, kad nemaža dalis žmonių netoleruoja riešutų, todėl jų reikėtų vengti.
Keliaujantiems į gamtą gydytoja taip pat siūlo sveiką sprendimą.

„Kol kiti apsunksta nuo šašlykų, jūs galite ant grotelių ar grilio išsikepti puikiausius beveik negendančių baklažanų, cukinijų bei aguročių patiekalus. Jei turite puodą virimui – puikiausiai tiks grikių ar ryžių makaronai su daržovėmis, taip pat galite išsivirti šviežių ar raugintų daržovių sriubą, užkandžiams galima nusipirkti padažų daržovėms be glitimo, miltų ar pieno,“ – gerąja patirtimi dalijasi natūralios medicinos pradininkė Lietuvoje.

Norintiems ilgesnį laiką mėgautis šviežiomis daržovėmis, medikė pataria į šaltkrepšį susidėti ne alaus butelius, o šviežių daržovių, iš kurių vėliau galėsite gamintis skaniausius patiekalus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)