Kaip rašo wwwoman.ru, arbatmedžio aliejus – ideali priemonė šiai nemaloniai ligai gydyti. Kelis kartus per dieną kelioms minutėms nardinkite grybelio pažeistus nagus į šį aliejų, kruopščiai įtrinkite aliejų į nago paviršių.

5-10 minučių laikykite panardinę grybelio pažeistus nagus stiklinėje balamedžio nuoviro, į kurį reikėtų įlašinti 10 greipfrutų sėklų ekstrakto lašų. Kartokite šias procedūras tol, kol infekcija nebus visiškai sunaikinta.

Kadangi ši nemaloni nagų problema pasitaiko labai dažnai, jai derėtų skirti ypatingą dėmesį. Padidėjęs kojų prakaitavimas, rankų ir kojų pirštų kraujotakos sutrikimai, guminės avalynės dėvėjimas, pažeidimai atliekant manikiūrą ar pedikiūrą, pernelyg dažnas kontaktas su vandeniu ir agresyviomis valomosiomis priemonėmis skatina šios ligos atsiradimą. Laikui bėgant nagas tampa gelsvas ir storesnis, o galiausiai jo galite visiškai netekti.

Esant grybelinėms nagų ligoms būtina daryti dezinfekuojančias procedūras. Kelis kartus per dieną nagus mirkykite 50 proc. acto tirpale (labiausiai tinka obuolių actas su natūraliomis nuosėdomis), į kurį reikėtų įlašinti 2-3 greipfrutų sėklų ekstrakto lašus.

Grybelio pažeistus nagus rekomenduojama tepti grynu arbatmedžio aliejumi jį kruopščiai įtrinant į nagų paviršių. Šiam tikslui taip pat tinka bergamočių, citrinų ir dašių eteriniai aliejai. Nagų priežiūrai juos galima maišyti su nedideliu alyvuogių aliejaus kiekiu. Naudokite česnakų sultis, nes jos pasižymi stipriu antiseptiniu poveikiu. Česnakų sultyse išmirkytus vatos tamponus riškite prie pažeistų nagų ir palikite kompresą nakčiai.

Bet kurios grybelinės ligos atveju egzistuoja pavojus, kad liga organizme pasiliks net ir pradingus išoriniams jos simptomams, todėl patartina tęsti gydymą mažiausiai savaitę po simptomų išnykimo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (86)