Tačiau ekspertai įspėja, kad patikimieji figūrą dailinantys apatiniai, tokie kaip garsiojo „Spanx“ prekės ženklo, gali labiau pakenkti, nei duoti naudos, rašoma dailymail.co.uk.

Didžiausia jų žala ta, kad jie suspaudžia vidaus organus.

Gastroenterologas Johnas Kuemmerle iš Virdžinijos Sandraugos universiteto, dermatologė dr. Maryann Mikhail iš Niujorko Spring Street dermatologijos klinikos ir chiropraktikė Karen Erickson iš Niujorke įsikūrusios „Erikson Healing Hearts“ klinikos pasakė leidiniui „The Huffington Post“, kad figūrą formuojantys apatiniai gali paskatinti skrandžio rūgščių refliuksą ir rėmenį, taip pat stresinį šlapimo nelaikymą ir infekcijas.

Dr. J. Kuemmerle pareiškė, kad „Spanx“ suspaudžia skrandį ir žarnyną, o tai gali paskatinti refliuksą ir rėmenį. Dr. K. Erickson pridūrė, kad šie apatiniai taip pat gali pakenkti ir virškinimo traktui, nes apsunkinamas maisto pernešimas žarnynu. Tai, pasak jos, tai gali sukelti skrandžio skausmus, patinimą ir dujų susikaupimą.

Dr. J. Kuemmerle sako, kad ypač tokio tipo apatinio trikotažo reikėtų vengti žmonėms, kuriuos vargina dirglios žarnos sindromas.

Žurnalistei Rebeccai Adams iš „Huffington Post“ jis pasakė: „Jei moters silpnesni apatiniai raumenys ir ji turi polinkį į šlapimo nelaikymą, padidintas pilvo spaudimas neabejotinai gali išprovokuoti minėtąjį šlapimo nelaikymą.“

Dr. K. Erickson pridūrė, kad moterys, dėvinčios formuojančius apatinius, stengiasi kuo ilgiau neiti į tualetą, nes tokius apatinius labai sunku nusimauti.

Ji pasakė: „Tokie apatiniai suspaudžia šlapimo pūslę. Jei kenčiate ir ilgai neinate į tualetą, tai gali paskatinti stresinį nelaikymą, arba dar labiau padidinti stresinį nelaikymą moterims, kurioms jis ir taip būdingas.“

Gydytojai apie formuojančio trikotažo keliamą pavojų perspėja jau ne pirmą kartą.

Jau buvo pranešta, kad toks apatinis trikotažas suspaudžia skrandžio apačią, ir tada skrandžio rūgštis pakyla į stemplę. Tai ilgainiui gali paskatinti opų atsiradimą ar net stemplės vėžį.

Ekspertai taip pat perspėja, kad dėvint formuojančius apatinius, sunkiau kvėpuoti, nes diafragma negali iki galo nusileisti, o tai savo ruožtu gali paskatinti hiperventiliaciją ir panikos priepuolius.

Be to, figūrą dailinantys apatiniai gali sukelti kojų skausmą ir nutirpimą. Pasak jų, jei su tokiais apatiniais ilgai sėdima, gali kilti Meralgia paresthetica − tai šoninio šlauninio odos nervo suspaudimas tarp tempiamojo raumens skaidulų. Tokiu atveju juntamas deginimas, koja nutirpsta.

Dr. Erickson sako, kad tokie apatiniai veikia panašiai kaip elastinis tvarstis. Pasak jos, tai kenkia ir kraujotakai, ji gali sulėtėti arba gali susiformuoti krešuliai, atsirasti venų varikozė, patinti kulkšnys.

Ir galiausiai dr. M. Mikhail perspėja, kad figūrą formuojančios kelnaitės gali paskatinti infekcijas. Pasak jos, tokios kelnaitės neišgarina drėgmės, todėl išauga grybelinių ir bakterinių ligų pavojus.

Dr. M. Mikhail teigimu, dažniausiai figūrą dailinantys apatiniai paskatina folikulitą – pūlingą plaukelių folikulių uždegimą, kurį sukelia bakterijos. Ši liga ypač būdinga apkūniems žmonėms ir pacientams, sergantiems diabetu, nes jie linkę daugiau prakaituoti.

Nors ekspertams kelia nerimą potencialus figūrą formuojančių apatinių pavojus, jie pripažįsta, kad tokie apatiniai neturėtų sukelti problemų, jei bus dėvimi tik ypatingomis progomis.

Jie rekomenduoja žmonėms nenešioti tokių apatinių kasdien arba bent jau nesėdėti su jais ilgą laiką.

Prekės ženklas „Spanx“, į kurį kreipėsi „MailOnline“, komentarų nepateikė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)