Kelias rekomendacijas toms, kurios nori gražios moteriškos krūtinės, pateikia fithacker.ru.

Nesideginkite ilgai be liemenėlės. Gali atsirasti raukšlės, o dekoltė zonoje gali pasirodyti pigmentinės dėmės. Krūtinės oda du kartus plonesnė nei veido, todėl krūtinei papildomo krūvio tikrai nereikia.

Sekite savo laikyseną. Nepamirškite, kad dalį krūvio prisiima krūtinės ląstos raumenys.

Papildomi kilogramai. Jeigu stipriai metate svorį, jūsų krūtinė nukąra, nes ji praranda savo vidinį riebalinį posluoksnį. Taip pat ir greitas svorio augimas gali pakenkti krūtinei – ant odos atsiras strijos.

Odos sausumas. Stebėkite krūtinės odos sausumą, neleiskite jai perdžiūti. Tepkite krūtinę drėkinančiais kremais su vitaminais. Ypač tai rekomenduotina po baseino.

Kontrastinis dušas. Jeigu norite krūtinę palepinti veiksmingu masažu, jums padės kontrastinis dušas. Jį galima pakeisti ir paprastu krūtinės masažu, kurį reikia daryti atsargiais ir kruopščiais judesiais, judant nuo apatinio krūtinės krašto ir baigiant smakru.

Specialūs pratimai krūtinei pakelti

Būtų neblogai pratimus pradėti daryti dar prieš tai, kai krūtinė netenka savo formos. Vis dėlto, ir be chirurginio įsikišimo galima pakelti nukarusią krūtinę. Krūtinė nukąra dėl raumenų audinio trūkumo. Vadinasi, reikia auginti krūtinės raumenis, kad jie laikytų krūtinę reikiamoje vietoje.

Jeigu norite standžios krūtinės, šį nedidelį šešių pratimų kompleksą reikia atlikti sistemingai, pavyzdžiui, kas antrą dieną. Ir jau po savaitės galėsite išvysti konkretų rezultatą.

Pirmas pratimas krūtinei. Atsispaudimai. Atsiklaupkite ant kelių, remkitės rankomis į kokią nors neaukštą atramą, kuri yra už pusės metro nuo jūsų – tai gali būti speciali platforma ar sofos kraštas. Rankas per alkūnes sulenkite taip, kad krūtine pasiektumėte platformą. Paskui rankas ištieskite ir grįžkite į pradinę padėtį.

Rankas stenkitės laikyti pečių plotyje, per liemenį nesilenkite. Atlikite šį pratimą tiek kartų, kiek galite, kol pamažu pasieksite 15 pakartojimų. Kai šį pratimą įsisavinsite, pereikite prie atsispaudimų nuo platformos, o dar vėliau atsispaudimus darykite nuo grindų.

Antras pratimas krūtinei. Delnų izometrija. Sulenkite rankas per alkūnes, o delnus suglauskite krūtinės lygyje. Stenkitės stipriai spausti delnus vienas į kitą, kad pajaustumėte, kaip įsitempia krūtinės raumenys. Išbūkite šioje padėtyje 10 sekundžių. Paskui atsipalaiduokite. Pratimą reikia kartoti nuo 15 iki 20 kartų.

Stenkitės pasiekti, kad būtų maksimalus raumenų įtempimas. Tada per alkūnes sulenktas rankas pakelkite virš galvos. Suglauskite delnus ir pakartokite šį pratimą taip pat nuo 15 iki 20 kartų.

Trečias pratimas krūtinei. Guminė juosta priešais save.

Atsistokite ant grindų ar atsisėskite ant kėdės, išlyginkite pečius ir ištieskite nugarą. Paimkite į rankas gumą ir ištempkite ją tiesiai priešais save pečių lygyje. Stenkitės rankas viena nuo kitos atitraukti kaip įmanoma toliau. Kai pasiekiate maksimalų atstumą tarp rankų, tokioje padėtyje pabūkite apie 10 sekundžių, paskui lėtai grįžkite į pradinę padėtį. Pakartokite pratimą 10 ar 15 kartų. Sekite, kad rankos visą laiką būtų vienoje linijoje.

Ketvirtas pratimas krūtinei. Platus atsirėmimas rankomis. Atsigulkite ant grindų, rankas padėkite į šalis. Įtempkite rankų raumenis ir įkvėpimo metu pakelkite krūtinės ląstą. Paskui iškvėpimo metu grįžkite į pradinę padėtį, atpalaiduokite rankas. Pratimą kartoti reikia 15 kartų.

Penktas pratimas krūtinei. Mostai rankomis. Kojas pastatykite pečių plotyje. Kairę ranką uždėkite ant klubo. Dešine ranka ore pieškite didelį ratą. Pratimo metu krūtinės raumenys turi būti įtempti. Pieškite tris ratus į vieną pusę, paskui tris ratus – į kitą. Tada pakeiskite rankas ir pakartokite tą patį.

Šį pratimą abiem rankomis kartokite nuo aštuonių iki dešimties kartų. Paskui pratimą atlikite dviem rankomis, tarsi darytumėte plaukiko judesius. Pratimą darykite greitai. Siekiat padidinti krūvį, galite pratimą atlikti su svarmenimis.

Šeštas pratimas krūtinei. Judesiai su svarmenimis. Atsigulkite ant grindų ant nugaros, kojas sulenkite per kelius, pėdomis remkitės į grindis. Į kiekvieną ranką paimkite po svarmenį ir ištiestas rankas pakelkite į viršų. Įkvėpkite ir lėtai rankas atidarykite į šalis, tačiau grindų nesiekite. Tokioje padėtyje sustokite ir pabūkite 10 sekundžių. Stenkitės liemenį visą laiką spausti prie grindų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (40)