110
Kitas

1. Erekcijos sutrikimai

Dažnai šio tipo vyrai mano, kad į gydytojus kreipiasi tik ištižėliai, todėl jie linkę ignoruoti ligų simptomus. Kaip rašo „The Daily Mail“, būtent šis perdėtas pasitikėjimas savimi ir yra pagrindinė priežastis, kodėl vyrai visame pasaulyje miršta anksčiau nei moterys.

„Norėjome atsakyti į klausimą, kodėl vyrai miršta anksčiau nei moterys“, - teigė psichologijos profesorė Diana Sanchez iš Rutgers universiteto.

„Vyrai rizikuoja mirti net dešimčia metų anksčiau nei moterys, tačiau fiziologinių skirtumų šiam faktui paaiškinti nepakanka“, - tikino ji. Dažniausiai tai aiškinama teigiant, kad vyrai labiau linkę į smurtą, narkotikus, vartoja daugiau alkoholio ir rūkalų. Vis dėlto tenka pripažinti, kad tai – toli gražu ne viskas. Anot mokslininkų, derėtų atsižvelgti ir į mačo tipo vyrui būdingą požiūrį į gyvenimą.

Pasikalbėję su daugybe vyrų ir moterų jie išsiaiškino, kad vyrai rečiau linkę kreiptis į gydytojus nei moterys. Taip pat paaiškėjo, kad vyrai linkę rinktis vyriškos lyties gydytojus, nes mano, kad jie kompetentingesni nei moterys gydytojos. Vis dėlto tenka pripažinti, kad netgi išsiruošę pas šeimos gydytoją jie nėra linkę atvirauti apie juos varginančią problemą.

Psichologų sudarytas klausimynas buvo pateiktas tyrime dalyvavusiems vyrams, siekiant išsiaiškinti jų pačių vyriškumo vertinimą. Paaiškėjo, kad mačo tipui priskiriami vyrai rečiau kreipiasi į medikus, nes mano, kad turi būti tvirti, drąsūs, pasitiki tik savimi ir stengiasi išsaugoti santūrumą.

„Jie nenori pasirodyti silpni ar priklausomi nuo kito žmogaus, net jei tai – gydytojas“, - patikino D. Sanchez. Tyrimo eigoje išsiaiškinta, kad pagal kultūriškai suformuotas nuostatas vyrai turi būti drąsūs, pasitikintys savimi ir tvirti. „Iš moterų nėra reikalaujama būti tikromis moterimis, joms nepatariama nekreipti dėmesio į ligas ir simptomus“, - tęsė specialistė.

Kraujas šlapime ir moteriškėjanti krūtinė – tai tik pora punktų iš ilgo sąrašo signalų, liudijančių apie galimus sveikatos sutrikimus. Kartais iš pirmo žvilgsnio nereikšmingi kasdieniai simptomai gali būti ženklu, pranašaujančiu rimtą ligą. Pavyzdžiui, didelio alkoholio kiekio vartojimas gali būti depresijos ženklas, o problemos lovoje – ankstyvas įspėjimas dėl širdies ligų. Štai devyni simptomai, kurių vyrai jokiais būdais neturėtų ignoruoti.

110
Kitas

1. Erekcijos sutrikimai

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (53)