Šie privalumai yra fiziniai, psichologiniai ir seksualiniai, rašo lifehack.org. Paaiškėjo, kad miegojimas be drabužių gerina ne tik savijautą, bet ir išvaizdą, tačiau tik apie 10 proc. amerikiečių renkasi Adomo ir Ievos drabužį guldamiesi į lovą.

Jei norite numesti svorio, pagerinti seksualinį gyvenimą ar tiesiog suteikti nakties poilsiui daugiau kokybės, štai penkios priežastys rinktis miegojimą naktį be pižamų ir naktinių.

1. Miegojimas apsinuoginus gerina miegą

Miegant be drabužių kūno temperatūra kinta natūraliai. Derėtų nepamiršti, kad kūno temperatūra skirtingu paros metu būna nevienoda, tai priklauso nuo reikiamo energijos kiekio.

Visą dieną kūną dengiame drabužiais, kad apsisaugotume nuo įvairių aplinkos veiksnių, tačiau per didelis drabužių kiekis nakties metu trukdo kūno temperatūrai natūraliai keistis. Dėl šios priežasties gali varginti naktiniai nubudimai sukaitus ar suprakaitavus anksčiau, nei jausitės pakankamai išsimiegoję.

2. Miegojimas be drabužių padeda lieknėti

Jei kada pastebėjote, kad nubundate jausdamiesi lieknesni nei vakare, tai susiję su per miego valandas pagreitėjusiu metabolizmu. Miegas yra svarbus sveikam metabolizmui palaikyti, o miegojimas be drabužių dar labiau paspartina riebalų deginimo procesą.

Miegojimas be drabužių iš esmės gerina miegą ir spartina metabolizmą. Be to, egzistuoja ryšys tarp žemesnės temperatūros nakties metu ir padidėjusio metabolizmo. 2014 m. atliktas tyrimas rodo, kad miegas vėsiame kambaryje padvigubina sveikų riebalų kiekį lyginant su miegu aukštesnėje temperatūroje. Šie gerieji riebalai padeda deginti kalorijas jas skiriant kūnui sušildyti. Taigi kuo daugiau jūsų organizme riebalų, tuo šilčiau jums bus miegant be drabužių ir tuo daugiau riebalų bus deginama organizmui sušildyti.

Miegojimas apsinuoginus taip pat gali padėti atsikratyti ir riebalų ant pilvo. Tai susiję su naktį organizme pagaminamu augimo hormonu kortizoliu, užtikrinančiu geresnį miegą. Kortizolis išskiriamas, kai užmiegame, tokiu būdu kompensuojant dienos metu sumažėjusį šio hormono kiekį organizme.

Didesnis kortizolio kiekis išskiriamas tam, kad būtų užtikrintas pakankamas jo kiekis nubudus kitą rytą. Tiesa, jei naktį miegosite neramiai, ryte nubusite su didesniu kortizolio kiekiu organizme, nei turėtų būti, ir dėl to kitą dieną apetitas gali būti padidėjęs. Visi puikiai žinome, kad didesnis apetitas be jokios fizinės iškrovos neišvengiamai reiškia augantį svorį.

3. Miegojimas be drabužių – dažnesnio ir kokybiškesnio sekso garantas

Atrodo natūralu, kad kuo ilgiau būsime nuogi, tuo daugiau seksualinių santykių turėsime; tenka pripažinti, kad ši mintis yra moksliškai pagrįsta. Artumą ir intymumą didina ne tik kontaktas liečiantis kūnais, tačiau taip pat ir smegenų išsiskiriamas oksitocinas. Šis hormonas mažina stresą, o tai savo ruožtu padeda pajausti glaudesnį ryšį su partneriu.

Mažiau streso, artimesnis ryšys ir daugiau nuogumo neišvengiamai reiškia tik viena – daugiau sekso.

4. Miegojimas be drabužių didina patrauklumą

Nors jaukios pižamos būna šiltos ir patogios, iš tiesų drabužiai naktį neigiamai veikia grožį. Moksliškai įrodyta, kad aukštesnė temperatūra miegant trukdo organizmui išskirti senėjimą stabdančių hormonų.

Per aukšta kūno temperatūra sutrikdo melatonino ir augimo hormono gamybą. Melatoninas būtinas ilgam ir ramiam miegui – dažnai keliaujantys žmonės tai patvirtins. Be to, augimo hormono trūkumas trikdo grožio miegą. Augimo hormono kiekis, kurį organizmas pagamina per naktį, padeda atkurti plaukų ir odos būklę.

5. Miegojimas be drabužių gerina reprodukcinę sistemą

Tiek moterys, tiek ir vyrai gali pagerinti savo lyties organų sveikatą leisdami jiems „kvėpuoti“. Miegodamos be drabužių moterys gali išvengti makšties ligų, pavyzdžiui, grybelinių infekcijų. Kadangi bakterijų dauginimuisi būtina šiluma ir drėgmė, miegojimas be apatinių drabužių padeda išvengti tokio tipo infekcijų. Šis patarimas ypač aktualus atsinaujinančių infekcinių susirgimų varginamoms moterims.

Vyrams taip pat patartina miegoti be drabužių, nes tada sėklidės būna žemesnėje temperatūroje. Nedenkite lyties organų keliais drabužių sluoksniais ir miegokite nuogi – taip užtikrinsite vėsesnio oro cirkuliaciją. Šis patarimas ne tik padidins vaisingumą, bet ir pagerins spermos kokybę. Kokybiško miego privalumai kažin ar gali būti nuginčijami. Pailsėjus patiriama mažiau streso, mažėja tikimybė persivalgyti, žmogus jaučiasi laimingesnis.

Vis dėlto ganėtinai dažnai pamirštame apie miego žmogaus organizmui teikiamą naudą. Jei turite bėdų dėl miego, galbūt miegojimas apsinuoginus ne tik pagerins miegojimo įpročius, bet ir galimai teigiamai atsilieps budrumo valandoms.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (214)