Nieko nekainuojantis ir efektyvus būdas

Pasak veido jogos trenerės, norint pažvelgus į veidrodį matyti patinkantį vaizdą, nereikia gero veido kremo ar prabangios kosmetikos, užtenka kasdien skirti vos dvidešimt minučių veido jogai.

„Veido jogos tikslas atpalaiduoti raumenis, stiprinti pagrindinę raumenų grupę, kad veido ovalas išliktų kuo ilgiau gražus, oda taptų elastinga ir švytinti“, – sako G. Bagdonienė. Dvejus metus veido jogą pati praktikuojanti ir kitus mokanti trenerė tvirtina, kad efektyvus pratimų kompleksas padeda atpalaiduoti nuo ryto iki vakaro įsitempusį kaklą ir veidą.

Pilną pratimų kompleksą sudaro: aštuoniolika pagrindinių pratimų veidui ir kaklui, veido masažo, akupresūros (taškinis veido masažas), energijos davimo ir veido atpalaidavimo pratimai. Veido jogos metu susitelkiama tik į save, atliekami tam tikri kvėpavimo pratimai.

„Dažnai žmonės klaidingai mano, kad senėjimą sustabdys geras veido kremas, prabangi kosmetika, tačiau tai tik paslepia tikrąją problemą. Veido jogai užtenka savo pirštų, o kartais jų nereikia apskritai. Tai nieko nekainuojantis ir efektyvus jaunystės eleksyras“, – šypsosi G. Bagdonienė.

Turi tapti įpročiu

Veido joga dar pakankamai nauja procedūra Lietuvoje, tačiau ji sparčiai populiarėja. Anot specialistės, Vakarų šalyse veido jogos pratimai jau seniai nėra naujiena. G. Bagdonienė veido joga susidomėjo būtent tada, kai susilaukė vaikų.

„Vieną dieną pažvelgiau į veidrodį ir negalėjau patikėti, kad tai ta pati moteris. Man tada buvo 27-eri metai. Pradėjau ieškoti informacijos internete, kokiais paprastais būdais galėčiau atgaivinti savo veido odą namie ir aptikau Danielle Collins veido jogos metodą, sujungtą iš Kinijos, Indijos veido jogos metodikų ir šiuolaikinių pratimų veidui“, – pasakoja sertifikuota veido jogos trenerė.

G. Bagdonienė atskleidžia vieną svarbiausių veido jogos privalumų: ją galima atlikti bet kur. „Veido jogą galima daryti stovint eismo spūstyse po darbo, ruošiantis kavą ryte, šukuojantis plaukus ar laukiant susitikimo. O darant kai kuriuos pratimus aplinkiniai apskritai net nepastebės, kad juos darote. Keli pratimai važiuojant į darbą, keli – darbe, keli einant miegoti ir galite didžiuotis švytinčia oda“, – atvirauja G. Bagdonienė. Pasak jos, šie pratimai turi tapti įpročiu, tokiu kaip valytis dantis ryte ir vakare ar šukuoti plaukus.

Svarbu išmanyti metodiką

Specialistė neslepia, kad tarp jos klienčių – dauguma moterys, nes jos daugiau skiria dėmesio savo išvaizdai nei vyrai. O stresas ir įtampa pirmiausia atsispindi veide, kurio nepaslėpsi nei po sijonu, nei po ilgomis rankovėmis. Mokslininkai yra įrodę, kad net 50 % žmogaus išvaizdos lemia pašaliniai faktoriai, tokie kaip stresas, nerimas ir tik po to – kiti senėjimo veiksniai. Tad veido priežiūra yra būtina, o natūralūs būdai tam yra patys geriausi – tereikia žinoti, kaip taisyklingai juos atlikti.

Anot G. Bagdonienės, kad ir kaip atrodytų paprasta pagal instrukciją mokytis pratimų, geriausia pratimus išmokti juos darant kartu su profesionalu – netaisyklingai atliekami pratimai gali padaryti žalos. Perprasti veido jogos pratimus galima keliuose mokymuose. Paprastai tokie užsiėmimai vyksta paprastose salėse arba jogos studijose, viskas vyksta labai lėtai, visa valanda skiriama tik praktikai. O toliau viską galima daryti ir savarankiškai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)