Paneigti sunku - Zumba užkariavo viso pasaulio žmonių širdis! Tai ne tik šokių-fitnesas, tai - gyvenimo būdas.

Zumba užsiėmimai nėra įprasti ir kasdieniai aerobikos pratimai. Pirmus kartus gali būti sunku sekti trenerio judesius ir suprasti kokie yra Zumba šokiai. Naudojama muzika suskirstyta į dainas, todėl ilgainiui perprasite, kaip viską atlikti. Kad sportuojantiems būtų lengviau, treneriai naudoja balso, rankų ir krypčių ženklus.

Zumba instruktoriai treniruotę veda lengvai, naudojami paprasti judesiai kombinuojant juos su šokių ir fitneso judesiais. Saugumas yra pats svarbiausias. Taigi, jei turite kokių nors nugaros ar kelio sąnario problemų (arba kitokių sveikatos problemų), atlikite judesius kuo paprasčiau ir svarbiausia - saugokite save. Zumba treniruotė visuomet pradedama apšilimu, tęsiama intervalais greitinant ir lėtinant tempą, pabaigoje atliekami atvėsimo ir tempimo pratimai.

Dažniausiai Zumba užsiėmimai yra kardio treniruotės. Tiesiog įsitikinkite, kad su savimi turite buteliuką vandens, nes jums tikrai teks sušilti! Kaip sako Zumba įkūrėjas Beto - "Tiesiog pajuskite muzikos ritmą ir pasilinksminkite! Net jei jūs negalite atlikti žingsnių, tiesiog judėkite ir mėgaukitės. Nėra taisyklingų ir netaisyklingų būdų atlikti Zumbą!"

„Sportuodami pagal Zumba, stiprinsite širdies ir absoliučiai viso kūno raumenų tonusą. Protiškai sumažinsite įtampą, skatinsite savo smegenis mokytis ir koordinuoti naujus judesius, taip pat leisite sau šypsotis ir prakaituoti vienu metu! Įsitikinsite, kad po kiekvienos treniruotės negalite sulaukti, kada tai bus vėl. Įgausite malonią ir naudingą Zumba priklausomybę!“ - teigia pirmoji Zumba® Fitness licencijuota instruktorė Lietuvoje - Meda Maceikienė.

Judam kartu“ su trenere Meda Maceikiene kviečia prisijungti ir jus bei patirti naujų pojūčių su Zumba!