„The Huffington Post“ pateikia penkis gyvenimo atvejus, kada hormonai galimai veikia moterų elgesį.

1. Didina arba mažina norą turėti seksualinių santykių

Remiantis atlikto tyrimo rezultatais, estrogeno ir progesterono kiekis moters organizme gali turėti įtakos jos seksualiniam aktyvumui. Mokslininkai nustatė, kad estrogenas moterų lytinį potraukį didina, o progesteronas mažina. Ryškesnio testosterono poveikio nenustatyta. Vis dėlto tenka pripažinti, kad šiame tyrime dalyvavo vos 37 moterys.

2. Kontraceptines piliules vartojančias moteris traukia „moteriški“ vyrai

Jungtinėje Karalystėje (JK) atliktas tyrimas parodė, kad heteroseksualios moterys, vartojančios kontraceptines piliules, labiau linkusios susižavėti „moteriškesniais“ vyrais. Moterys ištirtos du kartus: pirmą, kai nevartojo kontraceptinių piliulių, ir antrą, kai jas vartojo.

Prieš pradėdamos vartoti kontraceptines piliules moterys teigė, kad jas traukia tradiciškai „vyriški“ bruožai: didesnis žandikaulis, ryškesnė antakių linija ir kampuotesni bruožai.

3. Turi įtakos politiniems pasirinkimams

2012 m. spalio mėn. CNN išpublikavo itin klaidinančias išvadas, kuriose buvo teigiama, kad moterys ovuliacijos periodu labiau linkusios balsuoti už liberalų kandidatus. Tiesa, šis tyrimas neilgai trukus buvo iškoneveiktas ir pripažintas tikrovės neatspindinčiu.

4. Turi įtakos karjeros pasirinkimui

2011 m. rugsėjo mėn. atlikto tyrimo rezultatai rodo, kad lytiniai hormonai galimai turi įtakos vėlesniems vyrų ir moterų karjeros pasirinkimams. Mokslininkai ištyrė įgimtą antinksčių hiperplaziją (CAH) turinčius jaunus žmones. Ši liga išsivysto vaikui dar būnant motinos įsčiose, kai vaisiui tenka per daug vyriško lytinio hormono androgeno. CAH sergančios moterys labiau domisi dalykais, o CAH nesergančios moterys labiau domisi žmonėmis.

Kitaip tariant, „mergaitiški“ hormonai verčia mus norėti darbo su žmonėmis, pavyzdžiui, tapti mokytojais, o vyriški hormonai verčia mus norėti tapti, pavyzdžiui, mokslininkais. Tiesa, tenka pripažinti, kad daugybė CAH nesergančių moterų domisi darbu su dalykais, o ne žmonėmis.

5. Verčia moteris mėgti „blogus“ berniukus

Jei vartojate kontraceptines piliules, jus traukia „moteriški“ vyrai, bet tuo pačiu galite būti linkusi užmegzti santykius su „blogu“ berniuku. Remiantis 2012 m. gegužės mėn. atlikto tyrimo rezultatais, mėnesinių ciklas neabejotinai priverčia moterį mėgti motociklu skriejantį nutrūktgalvį.

Mokslininkai nustatė, kad ovuliacijos periodu moteris teikia pirmenybę ne „patikimiems“, o „seksualiems“ vaikinams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)