„Eurovaistinės“ vaistininkas Ignas Incius DELFI teigia, kad, nors dauguma odos problemų yra universalios, kalbant apie ilgalaikę priežiūrą, vertėtų žinoti, kad vyrų odos struktūra skiriasi nuo moterų.

„Dėl didelio testosterono kiekio paviršinis vyrų odos sluoksnis yra maždaug 24 proc. tankesnis negu moterų, jų oda gamina daugiau kolageno, dėl to yra elastingesnė, geriau sulaiko drėgmę. Štai kodėl vyrai senti pradeda vėliau nei moterys. Vis dėlto turiu ir blogų naujienų – dėl to paties testosterono poveikio oda dažniausiai yra riebesnė, su plačiomis poromis, dėl to dažniau kankina spuogai. Būna, kad inkštirai nusėja ne tik veidą, bet ir nugarą. Ryškesni ir jų paliekami randai.“

Pasak vaistininko, vyrų itin mėgstamas gabalinis muilas – ne pati geriausia išeitis. Jis pernelyg išsausina odą, o tuomet ji ima gaminti dar daugiau riebalų. Jei muilo sunku atsisakyti, geriau rinktis su alavijais, glicerinu, simondsijų ar alyvuogių aliejais. Kamuojant aknei, veidą tinka valyti bakterijas naikinančiomis, uždegimą slopinančiomis priemonėmis su salicilo, glikolio rūgštimis. Spirito turinčių priemonių reikėtų vengti.

„Nors vyrų oda pradeda senti vėliau, šis procesas paprastai būna kur kas staigesnis. Prasidėjus penktajam amžiaus dešimtmečiui, ypač – jam baigiantis, testosterono gamyba sulėtėja, oda ima plonėti. Susidaro gilios mimikos raukšlės. Išryškėja ir nesirūpinimo savo išvaizda jaunystėje pasekmės – jei oda ilgai nesaugota nuo ultravioletinių spindulių, šalčio, vėjo, o neatsisakyta žalingų įpročių, tarkim, alkoholio vartojimo ar rūkymo, ilgainiui oda pakeičia spalvą, išryškėja kapiliarų tinklas. Ypač greit suglemba vyrų paakių oda, jie neretai paburksta“, – dažniausiai pasitaikančias vyrų odos problemas vardina vaistininkas.

Pasak pašnekovo, bent vieną drėkinamąjį kremą savo kosmetikos krepšelyje turėtų turėti kiekvienas vyras, tačiau su amžiumi daugumai praverstų ir kitos brandžios odos bei paakių priežiūros priemonės. „Paburkimus puikiai mažina kremai su hamamelių ekstraktu, raukšles lygina priemonė su didesniu kiekiu elastino ir kolageno. Jei oda itin pavargusi, sausa, galima naudoti ir kitas specialias priemones – gaivinamuosius kremus, terminį vandenį“, – pataria I. Incius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (36)