Iniciatyvą patikrinti visos Lietuvos savijautą paskatino tyrimas, kurio duomenimis, 60 proc. Lietuvos gyventojų įsitikinę, kad maitinasi nesveikai, o 52 proc. pripažino per mažai judantys. Atsižvelgus į šiuos rezultatus, gyventojai kviečiami atlikti interaktyvų testą ir pasitikrinti, ar asmeniniai gyvenimo būdo įpročiai yra teisingi.

„Esame sveikatos ir grožio partneris, todėl kasdien patariame klientams, ką daryti, kad jaustųsi geriau, atrodytų gražiau. Tai mūsų kasdienis darbas. Tačiau siekiame, kad apie savijautą gyventojai pagalvotų kasdien, ne tik susirgę. Dėl to asmeniškai kviečiu skirti penkias minutes ir atlikti testą. Jis leis sužinoti, kiek suvalgytas saldainis, ar neišmiegota valanda veikia mūsų bendrą savijautą“ , - testo poreikį komentuoja vaistinių tinklo valdybos narė Ingrida Damulienė.

Sukurti testą padėjo Vilniaus universiteto Visuomenės sveikatos instituto direktorius prof. Rimantas Stukas. Jis komentuoja, kad sveikatos raštingumas Lietuvoje nėra žemas. Žmonės supranta, kad netinkamai maitinasi ar per mažai juda, tačiau neturi motyvacijos įpročius pakeisti.

„Niekas neprivers žmogaus sveikai maitintis, jeigu jis pats nenorės. O kad jis norėtų keisti įpročius, jam turi būti sukuriama motyvacija būti sveikam. Rasti tą motyvaciją žmogui turi padėti specialistas, akivaizdžiai parodydamas, kas yra blogai jo organizmui ir sveikatai, jeigu jis nesveikai maitinasi ir per mažai juda.“, — sako prof. R. Stukas.

EUROVAISTINĖS ir prof. Rimanto Stuko sukurtas interaktyvus testas, kuriam atlikti prireiks vos 5 minučių, pasiekiamas adresu www.jauskitesgerai.lt. Testo klausimai suskirstyti į keturias kategorijas – mitybą, grožį ir higieną, fizinį aktyvumą ir emocinę savijautą. Atlikus testą, ne tik gaunamas asmeninis savijautos įvertinimas – savijautos pažymys, bet ir pateikiami naudingi patarimai kaip sveikiau maitintis, daugiau dėmesio skirti judėjimui, jaustis gerai ir gražiai bei efektyviau valdyti stresą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (35)