Dalis moterų nežino, kad makštis labai jautri, rašo yourtango.com. Pateikiame jums 6 faktus, kuriuos būtina žinoti apie makštį.

1. Jokiu būdu nekiškite į makštį muilo.

Damos, jūs norite švaros, bet dėti TEN muilo negalima. Muilas suardo pH balansą, todėl prasideda įvairiausios infekcijos.

Tyrimai rodo, kad makštis apsivalo pati. Nieko nereikia į ją kišti, pakanka apsiprausti po šiltu vandeniu, pagulėti vonioje, o visa kita makštis padarys pati.

2. Naudokite lubrikantus.

Kartais per seksualinius žaidimus vagina nebūna 100 proc. pasiruošusi. Ką gi... tiesiog nepasisekė. Lubrikantas sustiprina seksualinius pojūčius, tik reikia mokėti jį naudoti. Jokiu būdu nenaudokite aliejaus ar silikono pagrindu pagamintų lubrikantų. Jie dirgina gleivinę, be to, sunkiai nusiplauna (tada griebsitės muilo, o to daryti negalima).

Nesidrovėkite naudoti lubrikantų. Vandens pagrindo lubrikantai visiškai nekenksmingi.

3. Nenaudokite kvapnių priemonių.

Moterys, jums tikriausiai patinka infekcijos, nes kartais darote viską, kad jos prikibtų. Manot, partneriui svarbu, koks TEN kvapas, kai jums mėnesinės?

Yra nuomonių, kad tamponai apskritai kenksmingi, nes gaminami su įvairiausiais chemikalais. O kur dar toksinio šoko sindromas, jei tampono per ilgai neišimate?

Galiausiai, jei jau naudojate tamponus, bent nepirkite jų su kvapu.

4. Nepersistenkite dėl švaros.

Gal kai kurioms atrodo, kad labai gerai būti super švarioms, tačiau makšties apsiplovimai duos daugiau žalos nei naudos.

Ginekologų teigimu, makšties apiplovimai skatina bakterijų dauginimąsi, gali sukelti dubens uždegimą, nes chlamidijos ar gonorėjos bakterijos gali patekti į gimdą.

Jei neramu, nueikite pas ginekologą, užuot purškusios į makštį acto.

5. Auskarai ir papuošimai ant gaktos ir giliau?

Negi manot, kad vaikinui ar vyru patiks mylėtis su mergina, kurio vagina išdabinta akmenėliais? Jei taip norisi pažaisti, nusipirkite princesės karūną.

6. Nepamirškite pratimų dubens dugno raumenims stiprinti.

Su amžiumi dubens dugno raumenys nusilpsta po gimdymų, padidėjus svoriui, galiausia – dėl amžiaus. Dubens dugno raumenys laiko gimdą, šlapimo pūslę, žarnyną. Jei raumenys silpni, dubens srityje esantys organai gali pasmukti. Tai nepatogu, be to, gali prasidėti šlapimo nelaikymas.

O Kėgelio pratimus makščiai galite daryti bet kur – autobuse, traukinyje, namuose...

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (49)