Pavyzdžiui, ar žinojote, kad aitriosiomis paprikomis dėl jo cheminių savybių galima gydyti žaizdas – įpjovos greičiau užgyja? Toliau skaitykite apie kitus produktų panaudojimo būdus.

1. Avižos – sausas šampūnas ir priemonė nuo spuogų

Reikia greitai sutvarkyti riebaluotus plaukus? Avižos daro stebuklus. Sumaišykite vieną puodelį avižinių kruopų, vieną puodelį sodos ir gerai išmaišykite. Įtrinkite mišinį į plaukus, leiskite sugerti riebalus apie 2 minutes, tada išvalykite.

Taip pat žinoma, kad avižos padeda išlyginti pažeistą odą ir gydyti spuogus. Tam galite naudoti virtas arba nevirtas avižas. Nevirtos avižos yra puikus eksfoliantas ir gali būti naudojamos kaip šveitiklis, virtas avižas siūloma naudoti kaip veido kaukę, padedančią sumažinti odos pažeidimus ir raudonį.

Sumaišykite šiek tiek avižų su 2 šaukštais medaus ir turėsite natūralų antiseptiką odai.

2. Kečupas pajuodavimui valyti

Metalai ilgainiui pajuoduoja ir geriausia priemonė juos nuvalyti nenaudojant cheminių priemonių yra kečupas. Jo sudėtyje esančios rūgštys puikiai nuvalo metalo paviršių.

Jeigu reikia nuvalyti mažą metalinį daiktą, įmerkite jį į kečupo indelį ir ištraukę nuvalykite senu dantų šepetėliu, kad pasiektumėte plyšius. Išvalę nuplaukite ir nusausinkite rankšluosčiu.

3. Jogurtas nudegimams saulėje

Vasaros negalime įsivaizduoti be paplūdimio malonumų, tačiau dažnai neapsieiname ir be nudegimų saulėje.

Kad numalšintumėte skausmą, ant pažeistų vietų užtepkite jogurto, jis puikiai drėkina pažeistas vietas, o šaltumas nuramina odą ir suteikia laikiną palengvėjimą. Po naudojimo nuplaukite šaltu vandeniu.

4. Actas spindinčioms grindims

Ilgainiui grindų spalva nublanksta. Kad jas pašviesintumėte, į šiltą vandenį įpilkite puodelį acto ir išplaukite šiuo vandeniu grindis. Jūsų grindys spindės lyg naujos!