12
Kitas

Receptai

Ir iš tiesų avokadų verta valgyti dėl keturių priežasčių, rašo awesometips.pw.

1. Avokadai mažina širdies ligų riziką.

JAV daugiausia žmonių miršta nuo širdies ligų, taigi vertėtų sąmoningiau susidaryti kasdienį mitybos racioną. Avokadai naudingi širdies ir kraujagyslių sistemai, nes juose yra nesočiųjų riebalų. Valgant daug sočiųjų riebalų kraujyje gali padidėti blogojo ir gerojo cholesterolio bei trigliceridų. Na, o valgant nesočiųjų riebalų, sumažėja blogojo cholesterolio lygis, palaikomas gerojo cholesterolio lygis, gali pagerėti jautrumas insulinui.

Avokaduose taip pat yra daug kalio, liuteino, antioksidantų – karotenoidų ir fenolių. Šios medžiagos mažina uždegimus, gerina kraujagyslių būklę ir kraujotaką.

2. Valgant avokadus bus lengviau išlaikyti pastovų svorį.

Valgyti riebalus, kad sulieknėtum. Kas būtų pagalvojęs? Avokadai padeda sulieknėti, palaikyti sveiką kūno masės indeksą. Neseniai atlikti tyrimai parodė, kad avokadai suteikia sotumo, padeda nepersivalgyti.

Avokadai suteikia sotumo, nes juose daug ląstelienos – apie 14 g viename avokade. Be to, avokadai sveikesni širdžiai nei mažai riebalų turinti dieta.

3. Mažėja vėžio rizika.

Avokaduose yra fitochemikalų, kurie apsaugo nuo vėžio – fenolių, gliutationo. Preliminariais tyrimų duomenimis, avokadai mažina krūties ir prostatos vėžio riziką.

4. Saugo odą ir akis.

Pasirodo, avokaduose esantys karotenoidai daugeliu aspektų naudingi organizmui. Liuteinas ir heksantinas lėtina akių senėjimo procesus, saugo regėjimą. Be to, šios dvi medžiagos saugo nuo ultravioletinių spindulių žalos odą.

Avokadai ne tik vertingi, bet skanūs, jų galima dėti į kokteilius, salotas, desertus, padažus.

12
Kitas

Receptai

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (33)