Egzistuoja labai daug organizmo stiprinimo būdų, tačiau pagrindinė taisyklė – sveikas gyvenimo būdas, o tai reiškia būtinybę atsisakyti priklausomybės nuo rūkymo, alkoholinių gėrimų vartojimo, taip pat būtina subalansuota mityba, pakankamas miegas, kova su papildomais kilogramais, atsparumo stresui ugdymas, aktyvus laisvalaikio leidimas.

Organizmo apsaugą stiprinti gali padėti štai šios procedūros: apsipylimai, apsitrynimai, maudymasis. Būtina pažymėti, kad grūdinimosi nevalia daryti turint slogą, kosėjant ar esant aukštai temperatūrai.

Be to, būtina sustiprinti imunitetą liaudies medicinos metodais. Pavyzdžiui, vartoti vaistažolių arbatas ir antpilus. Į juos galima įdėti šiek tiek medaus, citrinos ar naminės uogienės. Iš natūralių priemonių, padedančių sustiprinti imunitetą, galima išskirti ėžiuolę, česnaką, ženšenį, saldymedį, imbierą. Šias priemones vartoti galima nuo iki trijų ar net keturių mėnesių. Paprastai žaliava plikoma verdančiu vandeniu, leidžiama pritraukti.

Kai pasveikstama po plaučių uždegimo, iš pradžių vertėtų vengti poliklinikų ir ligoninių, ypač jeigu jos infekcinio pobūdžio. Ar jums reikalingas pakartotinis antibiotikų kursas, turi spręsti tik gydytojas, tačiau kartais jo geriau atsisakyti, nes tai ypač kenkia imunitetui.

Nepakenks ir profilaktiniai skiepai nuo gripo ir pneumonijos. Tačiau nepamirškite, kad plaučių uždegimas yra rimta liga ir turite visą laiką pasikliauti jus gydančio specialisto patarimais ir nurodymais.

Kaip sustiprinti imunitetą po antibiotikų

Jau seniai įrodyta, kad antibiotikai labai neigiamai veikia mūsų imuninę sistemą. Mokslininkai išsiaiškino, kad bet kokių antibiotikų vartojimas (net skirtų esant būtinybei) mažina natūralią imuninę apsaugą 50-80 procentų. Šis rodiklis bus daug didesnis, jeigu antibiotikai vartojami neteisingomis dozėmis ar be jokio reikalo.
Dėl šios priežasties medikai kategoriškai nepataria patiems nuspręsti vartoti antibiotikus, o jeigu juos skyrė gydytojas, tuomet privalu griežtai laikytis jo nurodymų.

Beje, antibiotikai gali būti ne tik vaistuose, bet ir kai kuriuose maisto produktuose. Pavyzdžiui, mėsoje. Daugelis žino, kad kai kuriuose paukštienos fabrikuose viščiukai šeriami antibiotikais vien tam, kad jie mažiau sirgtų ir greičiau augtų. Didelis tokių antibiotikų kiekis mėsoje gali išprovokuoti jos vartojusio žmogaus imuniteto susilpnėjimą. Todėl venkite pirkti mėsos produktus abejotinose parduotuvėlėse, geriau tai darykite specializuotose firminėse parduotuvėse.

Žinoma, jeigu jums vis dėlto teko įveikti antibiotikų kursą, imuniteto stiprinimu reikia pasirūpinti laiku. Pirma, jums teks atkurti žarnyno florą, nes gydymas antibiotikais sunaikina daugumą būtinų mikroorganizmų. Todėl vartokite rauginto pieno produktus, kurių galiojimo laikas nėra ilgas, ir kurie praturtinti lakto ir bifido bakterijomis. Tai gali būti natūralus jogurtas, šviežias kefyras, naminė varškė.

Iš kasdieninės mitybos pašalinkite saldumynus ir kepinius, nes šie produktai skatina organizme fermentacijos procesus ir neleidžia atkurti mikrofloros. Valgykite daržoves, uogas ir vaisius, taip pat dažniau vartokite svogūnus ir česnakus, gerkite žolelių arbatas.
Iš organizmą stiprinančių procedūrų vertėtų paminėti pirtį ir sauną, taip pat grūdinimąsi ir sportą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją