Visi senstame, tai natūralus procesas. Tik šį procesą galima pristabdyti. Vienas iš būdų – sveika mityba, rašo volshebnaya-eda.ru. Jei nesveikai maitinatės, galite atrodyti vyresnė, nei iš tiesų esate, jau nekalbant apie tai, kad rizikuojate sveikata.

Kokybė - svarbu

Jaunystės dieta – ryžtingas atsisakymas maisto, kuris sendina. Nekokybiški produktai, pvz., transriebalai, sukelia chroninius uždegimus. Didelis kiekis cukraus ir perdirbtų angliavandenių gali sukelti širdies ligas, diabetą, kenkia kolagenui, odos ląstelėms, t. y. sendina.

Sendinančių produktų labai daug. Vieni užkemša arterijas, kiti storina, treti kenkia inkstams, todėl ypač veido oda suglemba.

Produktai, kurių vartojimą reikia nedelsiant apriboti

Pradėkime nuo žalingiausių produktų.

1.Bulvių traškučiai ir keptos bulvytės. Juose gausu transriebalų, kurie sukelia uždegimus. Amerikos širdies ligų asociacija rašo, kad transriebalai turi sudaryti 1 proc. kasdieniame racione.

2. Spurgos, saldūs pyragėliai, sausainiai. Dažnai juose irgi gausu transriebalų, o ir cukraus apstu. Nuo labai saldžių produktų greičiau atsiranda raukšlių.

3. Dešrainiai, dešros, dešrelės – bet kokiu pramoniniu būdu apdorota mėsa. Deja, picoje, kurią daug kas mėgsta, yra daug riebalų ir nitratų, o jie nesuteikia sveikatos, grožio ir jaunystės.

4. Riebi mėsa. Medikų teigimu, sotieji riebalai turi sudaryti ne daugiau nei 7 proc. kasdien suvartojamų kalorijų. Be to, rekomenduojama gauti baltymų iš įvairių šaltinių – tiek iš gyvūninės kilmės, tiek iš augalinės.

5. Alkoholis. Nedidelis kiekis alkoholio per daug nekenkia kepenims, mažina kai kurių vėžio rūšių riziką. Tačiau didelis kiekis ne šiaip sendina, bet labai greitai sendina.

Jaunystę ir grožį puoselėjantys produktai

Jaunystės dietą galima sudarinėti ilgai. Yra nuodijančių, yra gydančių produktų, užtikrinančių sveikatą ir puikią išvaizdą. Jie mažina daugybės ligų riziką – vėžio, Alzheimerio ligos, širdies ligų.

Toks supermaistas – daržovės, vaisiai, grūdai, neriebūs pieno produktai ir liesa mėsa, visa tai įtraukta į Viduržemio jūros dietą.

Taip pat reikia stengtis, kad viskas, ką valgote, būtų kuo natūraliau, kiek įmanoma ekologiška, minimaliai apdorota. Įdomu, kad šiuolaikiniai dietologai ima teigti tai, ką nuo seno tvirtina ilgaamžiai, iš dalies – jogai.

5 esminiai jauninantys Viduržemio dietos elementai

1. Įvairios lapinės salotos ir žalios daržovės. Jose daug vitamino A ir C, antioksidantų. Jūsų racione turi nuolat būti gražgarsčių, špinatų, salotų, brokolių.

2. Pomidorai. Kaip ir arbūzuose, greipfrutuose, pupelėse ir raudonuosiuose kopūstuose, pomidoruose yra likopeno, kuris saugo nuo vadinamojo blogojo cholesterolio.

3. Lašiša. Kaip ir tunas, silkė, skumbrė, otas, lašiša – omega 3 riebalų rūgščių šaltinis, jos būtinos širdžiai, sąnariams ir yra tikri grožio, ilgametystės ir jaunystės vitaminai.

4. Lęšiai. Ankštiniai yra vienas iš svarbiausių baltymų, ląstelienos ir antioksidantų šaltinių. Valgykite juodųjų lęšių, raudonųjų lęšių, žirnelių, sojos pupelių.

5. Avižos. Tyrimai parodė, kad neskaldyti grūdai, kaip antai avižos, duona ir makaronai iš neskaldytų grūdų miltų, rudieji ryžiai sumažins uždegiminius procesus. Juose yra tiamino, riboflavino, kurie labai reikalingi odai. Jeigu jų trūksta, odą beria, ji ima pleiskanoti.

Norint gražiai atrodyti, reikia gerai maitintis. Reikia visada vartoti maistingų medžiagų, sveikų riebalų, ląstelienos ir vitaminų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)