Daktaro Ornišo dieta

Nė viena dieta nerekomenduoja valgyti riebaus maisto ar vartoti cukraus. Ne išimtis ir gydytojo Ornišo dieta – jis rekomenduoja kasdien vartoti ankštinius, viso gūdo duoną, vaisius ir daržoves. Be to, visiškai negalima vartoti alkoholio, nes jis ne tik kad sužadina apetitą, bet ir turi daug kalorijų, dėl to jis laikomas žalingu. Gydytojas Ornišas žymus dar ir tuo, kad jis yra asmeninis Klintonų šeimos gydytojas.

Japoniška dieta

Japonų gydytojas Michio Kushi rekomenduoja valgyti tik tada, kai jaučiamas stiprus, nepakeliamas alkio jausmas. Dauguma moterų nevengia lengvų užkandžių darbe, namuose ir svečiuose, tai, be abejo, nepadeda numesti svorio. Kushi rekomenduoja valgyti sriubas, jūrų kopūstus, ankštinius, daržoves ir pilno grūdo produktus. Ir tik tada, kai labai norisi valgyti, o ne geriant arbatą ar „dėl kompanijos“. Šios dietos pasekėjos – Gwyneth Paltrow, Madonna. Kai kurios kitos žvaigždės taip pat kartais laikosi šio lieknėjimo metodo.

„Zonos“ dieta

Ši dieta sulaukė didžiulio pasisekimo – ją propaguojančios knygos tapo betseleriais, jų parduota net virš aštuonių milijonų. Šios dietos esmė – nustoti vartoti bet kokius produktus, kurie stimuliuoja centrinę nervų sistemą, tarp jų ir kofeiną. Taip pat negalima vartoti cheminių saldiklių. Kasdieninį racioną turi sudaryti riebalai, baltymai ir angliavandeniai santykiu 30:30:40. Dietos autoriai žada, kad šio metodo dėka galima lengvai atsisveikinti su nereikalingais kilogramais. Šios dietos laikosi Demi Moor, Bradas Pittas, Alenas Delonas.

Roberto Atkinso dieta

Tai užsienyje bene populiariausia dieta – visame pasaulyje jau parduota 15 milijonų šią dietą aprašančios knygos egzempliorių. Kuo pagrįstas toks jos populiarumas? Paslaptis paprasta – pagrindinis dietos metodikos principas pagrįstas tuo, kad iš raciono išbraukus angliavandenius, organizmas ima deginti riebalus. Vartojami be jokių apribojimų tik riebalai ir baltymai, apie angliavandenius reikia pamiršti. Labiausiai draudžiami nesudėtingieji angliavandeniai – cukrus, bulvės, saldūs vaisiai, miltiniai gaminiai ir saldumynai. Tarp garsenybių ji labai populiari – jos dėka Angelina Jolie, Jenniffer Aniston, Robbie Williams, Demi Moor sėkmingai mažino svorį.

Nicholas Perrikone dieta

Kaip sulieknėti ir tuo pačiu pagerinti odos būklę? Nicholas Perrikone dieta, pagrįsta tik „gerųjų“ produktų vartojimu visiškai atsisakant „blogųjų“. Jo supratimu, „blogieji“ produktai – tai mėsa, mėsos produktai ir kiaušiniai. Be to, iš valgiaraščio reikia išbraukti cukrų, ryžius, bulves ir miltinius gaminius. Kas laikomi geraisiais produktais? Gydytojo nuomone, tai alyvuogių aliejus, žuvis, riešutai, mėlynės, melionai, žalios salotos ir kiti turtingi antioksidantų produktai. Šios dietos dažnai laikosi Briuce Willis, Gwyneth Paltrow, Kim Cattrall.

Makrobiotinė dieta

Ši dieta draudžia genetiškai modifikuotus produktus, baltyminį ir rafinuotą maistą. Meniu pagrindą sudaro pilnaverčiai grūdai, ankštiniai, vaisiai ir daržovės. Patiekalus rekomenduojama ruošti garuose. Ši dieta dar vadinama Madonnos dieta. Būtent ji ją išpopuliarino tiek tėvynėje, tiek pasaulyje.

Dieta pagal kraujo grupę

Kai kurių dietologų nuomone, kraujyje esama komponentų, kurie teigiamai reaguoja į vienus produktus ir neigiamai į kitus. Žinant savo kraujo grupę pakanka žinoti naudingus, neutralius ir žalingus produktus ir pagal tai maitintis. Mitybai pagal kraujo grupę pirmenybę teikia Courtney Love, Cameron Diaz, Alicia Silverstone.

Spalvų dieta

Ši dieta pagrįsta maisto produktų pasirinkimu pagal jų spalvą. Skiriamos trys pagrindinės spalvos – raudona, žalia ir geltona, jų pasirinkimas priklauso nuo glikeminio indekso. Žali produktai turi mažiausią GI ir turi būti raciono pagrindas, vidutinį – geltoni produktai, jie turi būti vartojami saikingai, o raudonų reikėtų vengti. Gražuolė Sharon Stone savo puikią formą palaiko būtent tokiu būdu.

Kopūstų dieta

Laikantis šios dietos galima sulieknėti 4 kilogramais per savaitę. Galima valgyti vaisius, kopūstų sriubą, daržoves, vištieną ir žuvį. Nepaisant jos populiarumo, daugelis dietologų ją laiko blogai subalansuota, nes ji sutrikdo medžiagų apykaitą, ne itin gerai veikia sveikatą. Aktorė Sarah Michelle Gellar mano, kad jai toks lieknėjimo būdas veiksmingiausias.

Kokios efektyvios dietos bebūtų, svarbu atsiminti, kad kiekvienos moters organizmas skirtingas, todėl sunku išsirinkti tinkamą dietą. Reikėtų iš anksto pasikonsultuoti su specialistais, kad nepakenktumėte savo sveikatai ir rastumėte jums tinkamiausią lieknėjimo būdą.