Jūros gėrybės. Jos dar vadinamos meilės produktais. Jose gausu cinko, fosforo kalcio, baltymų. Cinkas, pavyzdžiui, aktyvina ląstelių metabolizmą ir spermatozoidų aktyvumą.

Bananai. Juose gausu kalio, jis ypač svarbus širdies- kraujagyslių sistemos veiklai, padeda sureguliuoti arterinį spaudimą, apsaugo nuo insulto ir venų trombozių.

Bananuose gausu vitamino B6, kuris stiprina imunitetą, gerina nervų sistemos veiklą ir gerina medžiagų apykaitą. Kalio taip pat gausu pomidoruose, pupose ir pupelėse, apelsinuose, migdoluose, džiovintuose abrikosuose.

Riebios žuvys. Jose gausu vertingų omega-3 riebiųjų rūgščių. Jos mažina trobų susidarymo riziką, padeda pasišalinti blogajam cholesteroliui. Tai lašiša, tunas, upėtakis, sardinės, skumbrės.

Grūdėta duona, nešlifuotų grūdų kruopos. Jose gausu ląstelienos ir lėtųjų angliavandenių. Šie angliavandeniai nevirsta riebalais, jie svarbūs raumenų, ypač širdies raumens, mitybai.

Oranžinės ir raudonos spalvos daržovės ir vaisiai. Juose gausu vitamino C, beta karotino, antioksidantų, apsaugančių ląsteles nuo rūgštėjimo ir aktyvinančių medžiagų apykaitą. Įtraukite į valgiaraštį pomidorų, paprikų,morkų, apelsinų ir t.t.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)