„Naktinis moterų bėgimas su nekantrumu laukiamas visus metus, nes tai šventė, vakaras, priklausantis tik moterims. Turbūt būtų sunku rasti kitą tokią pramogą, kur moterys galėtų užsiimti mėgstama veikla, tuo pačiu sportuoti ir gražėti, lengvai atrasti tūkstančius bendraminčių, kurios spinduliuoja gera nuotaika ir užsidegimu, – sako renginio iniciatorė, sporto prekių gamintojos „Nike“ prekės ženklo atstovė Lietuvoje Milda Monstavičiūtė. – Šiame bėgime gali bėgti bet kuri to panorėjusi, nes čia nėra svarbus galutinis rezultatas, priešingai – svarbiausia dalyvauti ir gerai praleisti laiką. Ir tai, kad kasmet dalyvių skaičius auga, yra puikus to įrodymas“.

Šeštadienį moterys 5 kilometrų distanciją bėgs gražiausiomis Vilniaus gatvėmis. Startas pačiame miesto centre – Rotušės aikštėje, toliau trasa eis Vokiečių g., Domininkonų g., Šv. Ignoto g. Liejyklos g., Totorių gatve link Gedimino prospekto, L. Stuokos-Gucevičiaus g. pro Vilniaus katedrą. Toliau moterys prabėgs Šventaragio g. bei R. Radvilaitės g., toliau bėgimas tęsis visų miestiečių ir miesto svečių mylimame Bernardinų sode, Šv. Brunono g., tada bėgama pro gražiąją Šv. Onos bažnyčią. Paskutinis trasos etapas eis Maironio g., Išganytojo g., Bokšto g., Subačiaus g., Šv. Kazimiero g., Augustijonų g. bei Savičiaus g., kol Didžiąja g. bėgikės pasieks finišą – grįš atgal į Rotušės aikštę. Pasak M. Monstavičiūtės, toks maršrutas pasirinktas neatsitiktinai: jis leidžia bėgant pamatyti visas svarbiausias ir gražiausias sostinės vietas,.

Renginio dalyvių laukia ne tik bėgimas, bet ir partnerių siūlomos pramogos: „Bella“ palapinėje dalyvės galės pasimėgauti deguonies kokteiliais, tuo tarpu „Boch“ palapinėje –ne tik atsigaivinti sveikais kokteiliais iš šviežių vaisių, bet ir išgirsti Justinos Jarutės, žinomos kaip blogo „Ona būk plona“ kūrėjos, patarimus apie sveiką gyvenimo būdą (pati mergina numetė 17 kg), „Can Can“ sveikos gyvensenos laboratorijoje merginos galės išsitirti savo kūno masę, o „Ibuprom express“ įsiamžinti linksmoje fotosesijoje. Oficiali renginio pradžia – 19 val., 20 val. visų susirinkusių laukia grupės „Parranda Polar“ koncertas, 20:45 val. vyks apšilimo treniruotė, kurią ves energingas „Impuls“ treneris Tadas Pocius, o 21 val. – bėgimo startas. Nors pats bėgimas netruks ilgai, nes tai tik 5 km trasa, tačiau organizatoriai perspėja, kad 21-22 val. gatvėse, kuriomis driekiasi trasa, bus ribojamas eismas.

Norinčios bėgti naktiniame moterų bėgime, vis dar gali registruotis renginio internetinėje svetainėje: www.sheruns.lt. Registruotis bus galima ir prieš pat renginį. Pirmosios 3 tūkst. užsiregistravusių gaus specialius „Nike“ marškinėlius, o visų be išimties dalyvių lauks dalyvio paketas su partnerių dovanėlėmis, jėgas atstatantys užkandžiai, vanduo ir smagios staigmenos trasoje.

Naktiniai „Nike“ moterų bėgimai jau ne pirmą kartą vyksta didžiausiuose pasaulio miestuose – jų sąraše tokie megapoliai kaip Londonas, Paryžius, Amsterdamas, Berlynas ir kt. Pernai Lietuvoje bėgo beveik 2 tūkst. moterų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)