Duokite savo odai pailsėti nuo visokiausių cheminių valiklių, ypač jei naudojat putojančias priemones ir palepinkit ją medumi. Natūralus, valomosiomis savybėmis pasižymintis medus atgaivins, išvalys bei nuramins jūsų veido odą.

Medus dar pasižymi drėkinamosiomis savybėmis, bei geba drėgmę tiesiog užrakinti, todėl jūsų oda pasidarys skaistesnė, elastingesnė ir, žinoma, sveikesnė.

Dar viena priežastis naudoti medaus prausiklį yra ta, kad jis prisotintas enzimų, kurie natūraliai pašalins negyvas odos ląsteles. Tai ypač aktualu jautresnės odos savininkėms, kurioms įvairios šveitimo priemonės yra tiesiog per daug dirginančios.

Enzimai gerai žinomi kaip jaunos ir sveikos odos puoselėtojai, tad reguliariai naudojant medų kaip prausiklį, galėsite džiaugtis sveikata trykštančia oda.

Dėl savo antimikrobinių ir antiseptinių sąvybių, medaus valiklis tiks aknės pažeistai odai prižiūrėti, bei pamažu gelbės gydant aknės randus.

Verta paminėti, kad medaus prausiklis nenuvalys jūsų makiažo, todėl jį teks nusivalyti įprastu būdų. Geriausia, aišku, naudoti aliejuką ir visais įmanomais būdais vengti kosmetinių servetėlių, bei kitų neaiškių valiklių.

Lengviausias būdas nuvalyti makiažą yra šis: vandeniu truputėlį suvilgykit kosmetinį medvilnės diskelį, užpilkit ant jo lašelį midgolų ar kitokio nebrangaus aliejaus, prispauskite diskelį prie akių, palaikykite porą sekundžių ir tada lengvai nuvalykite akių tušą. Jokiais būdais netrinkite.

Nuvalius makiažą, suvilgykite veidą vandeniu ir 2-3 lašus medaus įtrinkite į veido odą. Galite medų palaikyti kaip kaukę. Nuplaukite valiklį drungnu vandeniu ir pasitepkite veidą aliejukais arba natūraliu kremu.

Geriausia naudoti tikrą medų, nes parduotuvėse parduodamame meduje dažnai būna įvairių priemaišų.